Hem / Egna nyheter / 2020 / Skärpta allmänna råd förlängs i Region Stockholm

Skärpta allmänna råd som rör Södertälje och Nykvarn förlängs till 13 december

Folkhälsomyndigheten har beslutat att förlänga de skärpta allmänna råden för Stockholms län som gällt sedan den 29 oktober. Beslutet har även skett i samråd med länsstyrelsen. Dessa beslut påverkar Södertälje och Nykvarn som tillhör Region Stockholm.

Dessa allmänna råd gäller till och med 13 december.

De delar av råden som idrottsrörelsen i synnerhet berörs av:

✔️Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

✔️Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

✔️Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Läs de allmänna råden i sin helhet här på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Med anledning av dagens beslut uppstår naturligtvis många frågor. Inom idrottsrörelsen får vi hjälpas åt för att underlätta att ta kloka beslut utifrån restriktionerna och respektive idrott.

Frågor kan ni ställa till:

✔️Era respektive förbund med idrottsspecifika frågor.

✔️Era respektive kommuner eller annan hyresvärd med frågor om vad som gäller i de idrottsytor som ni nyttjar.

✔️Allmänna frågor om Covid -19 och idrott kan ni ställa till This is a mailto link

✔️Om ni önskar bolla eller sortera era frågor kan ni kontakta er idrottskonsulent hos RF-SISU Sörmland.

✔️ Följ Riksidrottsförbundets uppdateringar här. 

✔️Informationsfilm om de skärpta allmänna råden som rör Region Stockholm med Cinnika Beigmin, distriktsidrottschef på RF-SISU Stockholm, och Lena Sahlin, säkerhetsansvarig på Riksidrottsförbundet.