Hem / Egna nyheter / 2020 / RFs förtjänsttecken

Har du någon i din förening eller ditt SDF som uppfyller kriterierna för att erhålla RF:s förtjänsttecken?

RF:s förtjänsttecken, idrottens högsta utmärkelse, delas traditionellt ut under högtidliga former i samband med idrottsfesten på Riksidrottsmötet, nu närmast 28-30 maj 2021, i Uppsala.

RF-SISU Sörmland har rätt att föreslå kandidater till RF:s förtjänsttecken. Om det finns någon person i din förening eller ditt SDF som uppfyller kriterierna så tipsa oss gärna genom att mejla This is a mailto link så kontaktar vi dig för mer information.

Kriterier

  • den som i egenskap av föreningsledare i styrelse, kommitté, utskott eller liknande utfört ett framgångsrikt ledarskap under minst 30 år
  • den som i egenskap av ledamot i styrelse, kommitté, utskott eller liknande i RF-SISU-d eller SDF utfört ett framgångsrikt ledarskap under minst 25 år
  • den som i egenskap av ledamot i styrelse, kommitté, utskott eller liknande inom RF, SISU-riks, SOK eller SF utfört ett framgångsrikt ledarskap under minst 20 år
  • den som i egenskap av ledare/funktionär representerat Sverige internationellt under minst 15 år
  • den som utfört ett framgångsrikt ledarskap i internationell styrelse (dock ej nor-disk)
  • den som genom speciellt förtjänstfulla insatser på annat sätt gagnat den svenska idrottsrörelsen eller utländsk person som gjort svensk idrott stora tjänster eller samarbetat med Sverige på idrottens område.

Utöver detta gäller generellt att endast den som redan har fått sitt förbunds (SF:s eller RF-SISU-distrikts) högsta utmärkelse kan föreslås, samt att enbart nationellt funktionärs-/domarskap eller enbart uppdrag i valberedning eller som revisor normalt inte berättigar till tecknet.

RF:s förtjänsttecken är en utmärkelse som utdelas till förtroendevalda för förtjänstfullt arbete på förbundsnivå. Enbart anställning, inkluderande uppdrag i tjänsten, berättigar inte till tecknet.