Hem / Egna nyheter / 2020 / Nu kan idrottsföreningar söka kompensationsstöd

Nu kan idrottsföreningar söka kompensationsstöd

Regeringen har avsatt 1 miljard kronor som stöd till idroten för andra halvåret 2020. Idag, 15 oktober, öppnar ansökan för föreningar och förbund

Riksidrottsförbundet fördelar regeringens kompensationsstöd om 1 miljard kronor för resten av 2020 i två omgångar. Syftet med kompensationsstödet är att ge idrottsförennigar förutsättningar att överleva och fortsatt kunna bedriva idrottsverksamhet och evenemang. Särskilt viktigt är att värna idrottsverksamhet och evenemang som bedrivs för och till förmån för barn- och ungdomsidrotten. Regelverket är i stort detsamma jämnfört med i våras. 

Den 15 oktober öppnar ansökan för omgång 1, som omfattar kvartal 3 (juli-september). Idrottsföreningar kan ansöka om kompensation för förlorade intäkter eller merkostnader för föreningen under den aktuella perioden (kvartal 3, juli-september). Det samlade beloppet måste uppgå till minst 10 000 kr. Preliminärt tas besluta om stödet den 16 november. Ansökan sker via Idrottsmedel i IdrottOnline.

Ansökningsomgång 2, som avser ekonomiska förluster för kvartal 4 (oktober-december), öppnar i mitten av januari (datum ej satt).

På Riksidrottsförbundets hemsida beskrivs vilka principer som gäller för kompensationsstödet. Där finns även information om hur ansökan ska fyllas i.

Stöd till Sörmlands idrottsföreningar

RF-SISU Sörmland stöttar föreningar kring ansökan om kompensationsstöd. Kontakta föreningens idrottskonsulent om du har frågor.

Riksidrottsförbundet har gjort en instruktionsfilm om hur ansökan går till. Den kan du se här.