Hem / Egna nyheter / 2020 / Nu heter vi RF-SISU Sörmland

Nu heter vi RF-SISU Sörmland

Vi har fått ett nytt namn, en ny webbplats och en ny logotyp. Men annars är det mesta sig likt. Våra två uppdrag är fortsatt idrott och folkbildning.

-  Södermanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Södermanland arbetar redan som en organisation under namnet Sörmlandsidrotten. Vi har sedan flera år tillbaka en gemensam chef, gemensam styrelse och gemensamt kansli. Att vi nu även juridiskt blir en organisation, RF-SISU Sörmland, är ett naturligt nästa steg. Vi tydliggör också vår position som rikstäckande organisation när alla 19 idrottsdistrikt byter till enhetliga namn och logotyp. Verksamheten är densamma, det är namnet och utseendet som förändras. Allt kommer vara som vanligt, fast enklare, säger Jörgen Hedberg, distriktsidrottschef i Sörmland.

RF-SISU Sörmland är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna regionalt i Sörmland, ett av 19 RF-SISU distrikt i landet. Organisationen har två tydliga uppdrag, idrott och folkbildning.

Vi erbjuder folkbildning i idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas. Möten där samtal och erfarenhetsutbyten sätter idéer i rörelse som leder till förändring och utveckling både för individen och hela föreningen, säger Jörgen Hedberg när han beskriver RF-SISU Sörmlands uppdrag som idrottsrörelsens studieförbund.

Idrottsuppdraget handlar om att stödja, leda och företräda idrottsrörelsen i Sörmland. Vi jobbar för att skapa bra förutsättningar för idrottsföreningar och förbund att utvecklas, så att fler både kan och vill idrotta i förening hela livet, säger Jörgen.

Den största och mest märkbara förändringen är att samtliga distrikt byter logotype, grafisk profil och får nya hemsidor den 15 januari.

På riksnivå är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna fortsatt två separata organisationer. Samtidigt som distrikten byter även SISU Idrottsutbildarna logotype och grafisk profil.

Riksidrottsförbundets, SISU Idrottsutbildarnas och RF-SISU distriktens sammanhållna formspråk visar tydligt att organisationerna jobbar tillsammans, för att nå visionen Svensk idrottsrörelse – världens bästa.

Här kan du läsa mer om vad RF-SISU Sörmland är och vad vi gör.

Vi har nya kontaktuppgifter!

I samband med namnbytet har alla våra medarbetare fått nya e-postadresser.

Följ oss i sociala medier