Hem / Egna nyheter / 2020 / LOK-stödsansökan ska in senast 25 februari

LOK-stödsansökan ska in senast 25 februari

Nu är det god tid att söka LOK-stöd för höstens aktiviteter (aktiviteter bedrivna 1 juli - 31 december 2019). Ansökan ska vara inskickad via föreningens IdrottOnline-sida senast den 25 februari klockan 23:59.

Är du osäker på hur du ska gå tillväga? Gå till RF-SISU Sörmlands sida om LOK-stöd. 

Digital närvaroregistrering oblikatorisk

Från och med den 1 juli 2020 blir det obligatoriskt att närvaroregistrera samtliga LOK-stödaktiviteter digitalt. Det kommer alltså inte gå att skriva in några siffror manuellt längre. Föreningen kan närvaroregistrera aktiviteterna direkt i IdrottOnline eller välja att använda något av de externa system där det finns möjlighet att aktivera inläsning till IdrottOnline.

På Riksidrottsförbundets webbplats kan du läsa mer om vad som gäller för den digitala närvaroregistreringen.

Samarbetande föreningar

Med anledning av att det blir obligatoriskt att närvaroregistrera LOK-stödsaktiviteterna digitalt vill vi också särskilt uppmärksamma de fall då det är flera föreningar som går ihop och samarbetar kring en verksamhet, till exempel då två föreningar samarbetar för att få ihop ett helt lag.

Enligt LOK-stödsföreskrifterna krävs det att deltagarna är medlemmar i den förening som söker LOK-stödet. I och med kravet på närvaroregistrering måste föreningen i fråga alltså se till att samtliga deltagare finns inlagda i medlemsregistret i IdrottOnline. Det kommer framöver inte gå att lägga till extra deltagare genom ett manuellt tillägg i ansökan.

Viktig info till föreningar som har egen domän

Chrome släppte den 4:e februari en uppdatering som påverkar inloggningen i IdrottOnline på sajter som har en egen domän, men som inte använder HTTPS. Om din förening har en egen domän för er IdrottOnline-sida behöver ni säkerställa att ni har aktiverat HTTPS för domänen, det kan ni (huvudadministratör) göra via er IdrottOnline-sida där det erbjuds möjligheten att skaffa ett certifikat kostnadsfritt. Om man har en egen domän men INTE HTTPS så kommer man inte kunna logga in på IdrottOnline-sida oavsett webbläsare.

För att lägga till HTTPS på hemsidan behöver huvudadministratören logga in direkt via nedan länk och generera/lägga till ett certifikat.

Länk för huvudadministratören att hantera domäninställningarna och generera/lägga till certifikat: https://urlmanagementadmin.idrottonline.se/