Hem / Egna nyheter / 2020 / Idrott och glädje stod på schemat när Teencamp 2020 genomfördes i Nyköping

Idrott och glädje stod på schemat när Teencamp 2020 genomfördes i Nyköping

I augusti genomförde RF-SISU Sörmland för fjärde året i rad Teencamp i Nyköping tillsammans med flertal föreningar från kommunen.

Daglägret, som består av en vecka fylld med prova-på aktiviteter för ungdomar mellan 12-16 år syftar till att ge ungdomarna möjligheten att testa på olika typer av idrotter och förhoppningsvis hitta en ny fritidsaktivitet. Ansvarig för campen var vår samordnare för idrottssvaga områden i Nyköping, Wilma Bränderson, som fick en tuff start i våras när planeringarna drog igång i och med coronavirusets framfart.

- Det märktes tidigt att trycket på deltagare inte alls var som tidigare år. Under de rådande omständigheterna kring covid-19 är jag ändå nöjd att vi blev ett härligt gäng som fick spendera en vecka med att testa idrotter som volleyboll, fotboll, tennis, boxning, simning och yoga på ett coronasäkert sätt. Vi var totalt cirka 15 deltagare, varav drygt en tredjedel var ledare från Nyköpings Skol IF som hade till uppdrag att ta hand om ungdomarna under veckan. Förutom ledare hade vi även så kallade trygghetsledare som gjorde ett fantastiskt jobb med att få ihop deltagare inför campen, men också med att skjutsa barnen till de olika aktiviteterna, säger Wilma.   

Campen var uppskattat bland både deltagare, ledare och föreningar, till och med så pass att flertalet av deltagarna var sugna på att börja idrotta i en förening efter sommarlovet.

Foto: Några av deltagarna är taggade inför att spela beachvolleyboll vid hamnen i Nyköping.

En av föreningarna som deltog under veckan var Nyköpings Tennisklubb där ungdomarna fick möjligheten att spela tennis en förmiddag tillsammans med tennisinstruktören Jasmine Olesen.

- TeenCamp är ett fantastiskt initiativ som ger ungdomar möjlighet att testa på olika typer av sporter och förhoppningsvis hitta en ny fritidsaktivitet som kommer att vara med dem under en lång tid.  

Det är inte första gången föreningen deltar på campen och de uppskattar att den riktar sig till de barn som är något äldre. För dem är det en självklarhet att vara med och bidra till att fler ungdomar får möjlighet att testa på hur det är att idrotta.

- Sport är till för alla oavsett ålder och ibland tror jag att en del ungdomar känner att det är ”för sent” för dem att börja med en ny idrott som nybörjare. Men dessa ungdomar har hela livet framför sig och det är aldrig för sent att testa på och lära sig något nytt. Nyköpings Tennisklubb känner att campens värderingar står i linje med våra egna och ser det som en självklarhet att låta ungdomarna testa tennis och ha en rolig och lärorik dag tillsammans med oss, säger Jasmine.