Hem / Egna nyheter / 2020 / En dag i idrottsrörelsen från soluppgång till solnedgång

En dag i idrottsrörelsen från soluppgång till solnedgång

På lördag händer något unikt. Ett 20-tal av Bildbyråns fotografer kommer besöka idrottsföreningar över hela Sverige, varav två i Sörmland, för att dokumentera en dag i idrottsrörelsen. Bilderna ska bli en fotoutställning som visas våren 2021.

Under en och samma dag möter fotograferna idrottare och ledare i alla åldrar i drygt 40 olika idrotter, utspridda över hela Sverige. Fotograferna kommer att ha stor frihet att själva tolka det de upplever, vilket senare kommer att bli en fysisk och digital fotoutställning. Många av bilderna kommer att laddas upp www.endagidrott.se direkt under dagen.

- Idrottsrörelsen är en enorm samhällskraft. Varje dag går människor till idrottsföreningar över hela Sverige för att träna, tävla, umgås och skratta ihop. Det känns så självklart att vi tar det för givet. Vi ville stanna upp och uppmärksamma vad idrotten i Sverige betyder för alla som är en del av den och visa vad idrott är bortom målen, poängen, sekunderna, hundradelarna och millimetrarna, säger Karin Winblad som är kommunikatör och samordnare för satsningen lokalt i RF-SISU Sörmland.

De idrotter som blivit utvalda av Riksidrottsförbundet att representera Sörmland är simhopp med Eskilstuna Simklubb och golf med Nyköpings Golfklubb.

Följ fotografernas gemensamma resa genom landet på www.endagidrott.se.

Fakta:  

Idrottsrörelsen har över 3 miljoner medlemmar och bara under en dag går över 150 000 personer till en förening och tränar eller tävlar. Satsningen vill uppmärksamma vad idrotten betyder för alla dessa människor, samtidigt som vi visar upp idrottens mångfald både vad gäller olika idrotter samt människor och verksamhet som speglar idrottens bredd i allt från ålder, kön, etnisk mångfald och geografisk spridning. Riksidrottsförbundet ansvarar för satsningen tillsammans med Bildbyrån och Folkspel. 

Kontakt:  

Karin Winblad, Kommunikatör RF-SISU Sörmland
This is a mailto link
070-626 09 32