Hem / Egna nyheter / 2020 / Covid 19 - skärpta allmänna råd för Sörmland

Covid 19 - skärpta allmänna råd för Sörmland

Med anledning av den ökade smittspridningen av Covid-19 har Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkaren i Region Sörmland fattat beslut om skärpta allmänna råd i Sörmland. Detta är något som också påverkar idrotten i vår region.

 Dessa allmänna råd gäller från 5 november till och med 26 november. Tiden kan komma att förlängas.

De delar av råden som idrottsrörelsen i synnerhet berörs av:

✔️Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge. Man bör också undvika vissa typer av aktiviteter om de inte går att genomföra utan fysiskt avstånd till andra, som kontaktsporter eller hälso- eller skönhetsvård som inte är medicinskt motiverad.

✔️Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

✔️Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

Läs de allmänna råden i sin helhet här på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Missa inte vår digital informationsträff fredag den 6 november kl 11:00-12:00

Mer information inklusive länk till Teams skickas ut till IF och SDF idag (5 november) via mejl. 
Har du inte fått länken?
Kontakta This is a mailto link

Inspelad video från träffen

Se en inspelad video från informationsträffen på vår webbplats. 

Har du frågor om de nya råden kan du även vända dig till:

 

Idrottsrörelsen i Sörmland har tagit ansvarsfulla beslut och ställt upp på ett fantastiskt sätt under pandemin. Vi vill rikta ett stort tack till alla föreningar, ledare och medlemmar. Nu går vid dock in i ett skarpare läge eftersom smittspridningen ökar i vår region.

Vi behöver nu ta ett gemensamt ansvar att följa de skarpa allmänna råden. Vi som älskar rörelseglädjen, gemenskapen och spänningen, som idrottsrörelsen skapar, kan göra skillnad. För att vi ska kunna träna och tävla, som vi önskar i framtiden, behöver vi nu mer än någonsin ta gemensamt ansvar som individer, föreningar och förbund.

Nu ser vi till att hjälpas åt att hålla i och att hålla ut!

 Följ Riksidrottsförbundets uppdateringar här.