Hem / Bidrag och stöd / Stipendier

Sök stipendier

RF-SISU Småland administrerar några stipendier till idrottsledare och/eller aktiva. Här finns information om vilka grupper de olika stipendierna riktar sig till och hur du ansöker. 

Våra stipendier och utmärkelser:

Stiftelsen Tore A Jonassons stipendium 

Här finns information om att specialidrottsförbunden (SF) ansöker om stipendier. Varje SF får föreslå två kandidater.

Du kan läsa mer om stipendiet på rf.se 

Folksam Ledarcamp 

Varje år delar Folksam ut stipendier till ungdomar som får chansen att utvecklas som idrottsledare. Ledarcamp är ett läger som inspirerar och stimulerar unga ledare att fortsätta utvecklas inom idrotten.

Kriterier för att söka stipendiet:

Sökanden ska vara en ideell ledare/funktionär i åldern 16-25 år, verksam i en idrottsförening som är ansluten till Riksidrottsförbundet.

Ledaren ska:

  • vara en god förebild
  • ha ett stort sportsligt engagemang, och ett intresse för utövarnas sociala utveckling.
  • genom sitt sätt att arbeta bidra till ett livslångt intresse för idrott och hälsa.
  • arbeta så att utövarna har inflytande över verksamheten och att ledaren arbetar för att alla ska få vara med är en självklarhet.

Länsförsäkringars Juniorstipendier 

Länsförsäkringar delar årligen ut stipendier till Jönköpings läns mest lovande idrottsjuniorer. Som meriter räknas inte enbart tävlingsresultat, utan också träningsvillighet, kämparglädje, kamratskap och lojalitet. Nominera kandidater senast den 15 mars 2021 till This is a mailto link.
Ansökningsblankett hittar du här. 

Årets komet 

Årets komet i Småland är ett stipendium som delas ut i ett samarbete mellan RF-SISU Småland och Swedbank. Priset går till en idrottare eller ett lag i Småland som har utmärkt sig särskilt under året. Stipendiet är på 5 000 kronor. Nominera kandidater senast den 12 november 2020 till This is a mailto link. Förra året gick priset till friidrottaren Lovisa Karlsson från Öland.

Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium 

Elitidrottsstipendiet är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet och Svenska Spel och ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Riksidrottsförbundet och Svenska Spel delar ut ett stipendium på 50 000 kronor per stipendiat en gång per termin (25 000 kronor/termin) till 75 aktiva.