Hem / Vi arbetar med / Intressepolitik / Idrottsforum Jönköping / Idrottsforum Jönköping 2022

Idrottsforum Jönköping 2022

Den 29 mars genomfördes Idrottsforum Jönköping för fjärde gången. Huskvarna Folkets Park var lokalen och diskussionerna var givande och initierade. Största applåden fick Jönköpings medaljörer från Paralympics!

”Den goda dialogen om den lokala idrotten” brukar vi säga. Och det stämde verkligen under Idrottsforum Jönköping 2022. I nio olika grupper samtalade föreningarnas företrädare med politiker från Jönköpings kommun, kring tre olika ämnen.

  • Förutsättningar för idrottsföreningar utanför centralorten
  • Förutsättningar för att vara elitidrottare i Jönköping
  • Förutsättningar för trygg idrott

Inledningsvis berättade Martin Gårlin från kultur och fritidsförvaltningen om genomförda, pågående och framtida anläggningssatsningar. Den efterlängtade friidrottshallen är till exempel planerad att börja byggas nästa år, liksom den nya badanläggningen på Rosenlund.

Tidigare SVT Sport-profilen Staffan Lindeborg hade ett samtal med de tidigare elitidrottarna Sofia Paldanius (kanot) och Johan Davidsson (ishockey). ”För att bli bra i idrott måste det vara roligt” var ett gemensamt budskap från de båda.

Störst jubel och flest applåder fick de båda curlingspelarna Viljo Petersson-Dahl och Mats-Ola Engborg som hyllades för sina silvermedaljer från Paralympics. En fantastisk prestation! Så här såg det ut!

Kvällen avslutades med kommentarer från medverkande politiker.

Nytt för i år var att Idrottsforum Jönköping direktsändes i Jönköpings lokal-tv, med repriser i kanalen under veckan. En repris går även att se på webben. TV-sändningen möjliggjordes via ett samarbete med Länsförsäkringar Jönköping och FC Production.