Samsyn Småland

Många barn och ungdomar tvingas välja idrott alldeles för tidigt. Det vill RF-SISU Småland ändra på. Det finns flera anledningar att träna på många olika sätt, oavsett om du vill bli så duktig du kan eller idrottar för att ha roligt, träffa kompisar och må bra. Eller både och.

Idrott ska först och främst vara kul. Att ha roligt är den största orsaken till varför unga idrottar och många framgångsrika elitidrottare vittnar om att det var just variationen av idrotter som skapade glädjen. Även om de flesta av oss kanske inte vill eller kan bli elitidrottare har vi rätt att ha roligt. Riksidrottsförbundet har som mål är att lyfta fram de positiva effekterna av att hålla på med många olika idrotter och aktiviteter. Både för den idrottsliga och personliga utvecklingen. Som dessutom ofta hänger ihop.

Samsyn Småland – ett samarbete mellan flera olika idrotter

Sex småländska specialdistriktsförbund (SDF) har enats om att arbeta och ta gemensamt ansvar för att ge barn och ungdomar (upp till och med 15 år) möjlighet att hålla på med flera olika idrotter samtidigt.

  • Småland-Blekinge Handbollsförbund
  • Bandydistrikt Småland
  • Småland-Blekinge Basketbolldistriktsförbund
  • Smålands Fotbollförbund
  • Smålands Ishockeyförbund
  • Smålands Innebandyförbund

Målsättningen är största möjligaste mån organisera respektive aktiviteter så att barn och ungdomar kan hålla på flera olika idrotter längre upp i åldrarna. RF-SISU Småland stöttar satsningen.

#Minandraidrott

Riksidrottsförbundets kampanj "Min andra idrott" slår ett slag för alla de positiva effekter som följer av att hålla på med många olika idrotter, särskilt som ung. Det finns inte några belägg för att man måste välja tidigt för att nå sina mål. Oavsett hur stora eller små.

Kanske kan vi ta kål på några seglivade myter längs vägen. Till dess, träna så mycket du vill, ha så roligt du bara kan och variera dig så mycket som du hinner!

Läs mer om "Min andra idrott" på Riksidrottsförbundets hemsida.

Mer om Samsyn Småland