Hem / Om oss / För media / Pressmeddelanden / Bokinitiativ till småländska idrottsföreningar

Bokinitiativ till småländska idrottsföreningar

Alla idrottsföreningar i Småland får nu möjligheten att förstärka klubbkassan i ett speciellt ”bokstödsinitiativ”. Det är tidigare tv-sportkommentatorn Staffan Lindeborg som skänker 100 kronor för varje bok som säljs via föreningarna.

– Det är tomt på idrott i tv-kanalerna, läsandet ökar och alla idrottsföreningar behöver hjälp för att klara krisen. Jag hoppas att vårt lilla initiativ också kan inspirera fler att hjälpa till. Kan man hjälpa till på något sätt så ska man göra det, säger Staffan Lindeborg.

Lindeborgs bok ”Matcher och Mästerskap, Minnen och Möten” gavs ut i november 2019 och första upplagan sålde slut redan före jul. Elva gästförfattare medverkar i boken, bland andra Glenn Strömberg, Thomas Wernerson, Bengt Baron och Maria Wallberg.

– En annan gästförfattare är min barndomsvän Måns Larsson. Vi båda bildade och drev en bordtennisklubb i Hovslätt när vi var i de yngre tonåren. Det var träning och matcher, men också styrelsejobb, säger Staffan Lindeborg.
– Ekonomin skapade dock ibland större problem än motståndarna…

”Bokstödsinitiativet” genomförs i samarbete med RF SISU Småland och Smålands Fotbollförbund.
– Idrottsförbunden har en mycket viktig roll för att stödja föreningarna att klara alla utmaningar som finns i dessa tider, säger Staffan Lindeborg.

Rickard Strandberg, distriktsidrottschef på RF-SISU Småland, säger:
– Det var självklart för oss att vara en del i det här projektet, och framför allt är det ett fantastiskt initiativ av Staffan. Jag har själv tagit del av boken och man bjuds på många härliga idrottsberättelser.