Hem / Våra nyheter / Nyhetslista / Tusentals barn provade på massor av idrott

Tusentals barn provade på massor av idrott

Idrottens dag i fredags (24/9) blev en dag fylld av rörelseglädje! Många tusen barn i Småland fick möjligheten att känna att de kan, vill och vågar idrotta.

Nyfikenhet, skratt och rörelseglädje. Idrottens dag i fredags lockade tusentals barn i Småland som provade på massor av olika idrotter. 50 skolor i 20 kommuner medverkade, vilket är ett storskaligt Smålandsrekord. 30 föreningar och 20 olika idrotter deltog på många skolor. Också det ett rekord!

– Förhoppningsvis leder glädjen i att röra på sig till att barnen också hittar till idrott och gemenskapen i idrottsföreningen på sin fritid. Barnen ges en direktkontakt med det lokala föreningslivet som de kanske hittills inte fått, säger Cecilia Wilhelmsson samordnare för Idrottens dag på RF-SISU Småland

Stort tack till skolor, idrottsföreningar och andra som bidrog till en härlig dag i idrottens tecken!

Lilla Aktuellt och Lilla Sportspegeln

De utmärkta SVT-programmen Lilla Aktuellt och Lilla Sportspegeln sände igår ett inslag om Idrottens dag. Där intervjuades Alma från Grönkullaskolan i Alvesta, av RF-SISU Smålands idrottskonsulent Anna Sundström, som fick rycka in som både reporter och fotograf. Anna ställde fler frågor till Alma än de som kom med i tv.

Här kan du se och höra hela intervjun!

Foto: Elever vid Grönkullaskolan i Alvesta under Idrottens dag. Fint väder och massor av idrott. Som det ska vara.