Hem / Våra nyheter / Nyhetslista / The Jerusalema Challenge - antar din förening utmaningen?

The Jerusalema Challenge - antar din förening utmaningen?

RF-SISU Småland vill under Växjö Pride 2021 den 10-16 maj visa upp en enad idrott där föreningar i Kronobergs län får skicka in bidrag och göra valfria tolkningar till låten Jerusalema med tema ”En enad idrott – Växjö Pride 2021”.

Vi är nog alla väldigt överens om att pandemin har satt sina spår och påverkat många människor negativt världen över. För oss idrottsintresserade har det bland annat inneburit inställda matchsäsonger, ogenomförda evenemang och coronaanpassade träningsformer.

Om Jerusalema Challenge

The Jerusalema Challenge har däremot gjort många människor gladare och fått oss att dansa loss och för ett kort ögonblick glömma pandemin. Ursprunget är en gammal gospelsång som fortfarande finns kvar i sydafrikanska kyrkliga sångböcker och handlar om löftet om ett nytt Jerusalem. För många handlar dessa rader idag om att hela samhällen och ge hopp och tro tillbaka under ett för alla i världen svårt år.

Är det inte dags för våra idrottsföreningar att anta utmaningen?

Endast fantasin sätter gränser

Bidragen kommer visas på våra sociala kanaler under veckan. Det här ser vi som en kreativ lösning för att visa upp idrottens deltagande i pride-veckan trots denna långdragna pandemi. På vilket sätt och vem som deltar i utmaningen från er förening avgör ni där endast fantasin kan sätta gränser men låt gärna färgglada attribut i regnbågens färger få synas i era framträdanden.

Så här gör ni

Lägg ut föreningens bidrag på era sociala medier och tagga @rfsisu.smaland. Detta kommer att visas upp i våra sociala kanaler under Växjö Pride den 10-16 maj.

Föreläsning och panelsamtal: "Hbtq inom idrotten - och vikten av ledarskapet"

Vi bjuder in till en digital föreläsning och ett panelsamtal i samband med Växjö Pride 2021 den 11 maj kl. 18.00-19.45. Temat för kvällen är ”Hbtq inom idrotten – och vikten av ledarskapet”.

Gäster för kvällen är:
- Linus Berg och Christoffer Smitz, inleder med föreläsning om egna erfarenheter som homosexuella idrottare i en könstypisk miljö.
- Tobias Karlsson, före detta landslagskapten i handbollslandslaget, sportchef i HIF Karlskrona och regnbågs-kämpe.
- Johanna Lagus, Ishockeyspelare i AIK och forskningsbiträde på Linnéuniversitetet.

Läs mer och anmäl dig här. Anmäl er senast den 9 maj!

Mer information

Kontakta Anna Sundström, idrottskonsulent RF-SISU Småland, This is a mailto link, 072-644 33 02.