Hem / Våra nyheter / Nyhetslista / Samverkan nyckeln till issuccén i Strömsnäsbruk

Samverkan nyckeln till issuccén i Strömsnäsbruk

I Strömsnäsbruk i Markaryds kommun är det liv och rörelse. När vi besöker Strömsnässkolan är det ungdomar som cyklar i Skolidrottsföreningens pumptrack, det är barn i skolans klätterställning och i idrottshallen förbereds ännu en lektion. Vi är där för att träffa Johan Göransson som är en nyckel i bygdens idrottsliga utveckling. Johan är idrottslärare på skolan, men också ordförande i fotbollsföreningen. Utöver det har han hjälpt skolidrottsföreningen mycket.

För några månader sedan hade vintern ett fast grepp om Småland. Minusgrader och snö var konstanta i flera veckor och det ledde till mycket aktivitet utomhus. Skolan har alltid haft en lite isbana, men eftersom skolan byggs om tvingades lärarna med Johan i spetsen tänka om. En ny isbana behövde anläggas och kvickt hittades en gammal tung innebandysarg. Innanför sargen började is spolas och gjordes så av lärare men också ideella krafter nästan dygnet runt.

På idrottslektionerna åktes det skridskor, på rasterna åktes det skridskor och efter skolan åktes det skridskor. Barn, ungdomar och vuxna samsades på isytan. De som inte ägde några skridskor fick låna från Fritidskällan, ett bibliotek fullt med idrottsutrustning som kommunen ansvarar för.

Hör och se om den lyckade vintern där skola, föreningsliv, kommun och ideella krafter samverkade för gemensam rörelseglädje.

Nu när isen sedan länge smällt bort står planen oanvänd, men inte länge till. Tanken är att ett golv ska läggas och att aktiviteter ska arrangeras. Bland annat planeras det för ett paraidrottsläger till sommaren.

Vill du göra något liknande med din förening, skola eller kommun – hör av dig till RF-SISU Smålands idrottskonsulent i din kommun.