Foto: Distriktsidrottsmöte 2022 – Mötesordförande Bodil Fager-Bergquist och mötessekreterare Rickard Strandberg.

Roger Ödebrink omvald till ordförande för RF-SISU Småland

RF-SISU Småland genomförde ordinarie distriktsidrottsmöte i lördags (9/4). 23 SDF med ca 40 personer närvarade i Växjö. Roger Ödebrink fortsätter som ordförande och Susanne Linnér är ny i styrelsen.

Sidan uppdaterades: 2 januari 2023

En fin vårlördag i Växjö samlades RF-SISU Småland och specialidrottsdistriktsförbund (SDF) till distriktsstämma – distriktsidrottsmöte.

Inbjuden gäst var kulturnämndens ordförande i Region Växjö, Claudia Crowley Sörensson (M), som inledde med ett kortare anförande om regionens samverkan med RF-SISU Småland.

– Vi ser och vet att samverkan med RF-SISU Småland gör skillnad. Idrotten gör så mycket mer än vad politiken kan för civilsamhället, för demokratin och för den sociala hållbarheten. Regionens stöd till idrottsrörelsen ska stärka och utveckla idrotten i Kronoberg, menade Claudia Crowley Sörensson.

Region Kronoberg ska, tillsammans med RF-SISU Småland, ta fram ett idrottspolitiskt program, med fokus på ”en hållbar idrott med såväl spets som bredd.”

Innan stämmans formella öppnande fick deltagande SDF information om några framtida utredningar och förändringar.

Verksamhetschef Karin Carlsson berättade om beslut och förändringar kring administrativt stöd till SDF och Mikael Fagerström redogjorde för förslaget på nytt SDF-bidrag, som ska gälla fördelningen inför 2023.

Stora applåder fick de åtta idrottsledare fick motta RF-SISU Smålands förtjänsttecken. Mottagarna var Johnny Enarsson (Ljungby Fäktklubb), Mats Hammarlund (Westbo Innebandyklubb), Magnus Nilsson (Huskvarna Innebandyklubb), Urban Petersson (Persnäs AIF), Åke Fridén (Smålands Parasportförbund), Leif Gerhardsson (Korpen Småland m.m.), Wasilis Rilund (IK Cyrus) och Thomas Ekström (Föreningen Forum Basket). Håkan Danielsson (RF-SISU Småland, Smålands FF och Södra Vi IF) fick motta RF-SISU Smålands förtjänstplakett i brons, för en lång gärning inom småländsk idrott.

Under gångna åren har tre trotjänare inom den småländska idrotten lämnat oss. En tyst minut hölls för Gunnel Elm, Gösta Modigh och Lars-Åke Lagrell.

Ordförande Roger Ödebrink inledde mötesförhandlingarna, men blev snabbt ersatt av Bodil Fager-Bergquist, som valdes till mötesordförande, med Rickard Strandberg som sekreterare.

Verksamhets- och förvaltningsberättelser för 2020 och 2021 behandlades och styrelsen fick ansvarsfrihet för de båda verksamhetsåren. Förslag till verksamhetsplan och ekonomisk plan för 2022 och 2023 klubbades också igenom.

Så var det dags för val av styrelse, revisorer och valberedning. Stämman valde enhälligt Roger Ödebrink till att fortsätta som ordförande de kommande två åren. Omval blev det även på ledamöterna Thomas Bolin, Thomas Olsson och Agneta Jäverskog. Till nya ledamot i styrelsen valdes Susanne Linnér, som ersätter Marie Hedberg, som avböjt omval.

Det är valår i år, och Marie Hedberg, som även är ledamot i Riksidrottsstyrelsen, informerade om Riksidrottsförbundets tre prioriterade valfrågor, och om hur idrotten påverkats av pandemin.

Stämman avslutades, kaffe dracks, och hemfärd påbörjades. Då var inte lördagsvädret lika fint längre...

Mottagare av utmärkelser på distriktsidrottsmötet. Från vänster: Wasilis Rilund (IK Cyrus), Leif Gerhardsson (Korpen Småland m.m.), Håkan Danielsson (RF-SISU Småland, Smålands FF och Södra Vi IF), Åke Fridén (Smålands Parasportförbund) och Magnus Nilsson (Huskvarna Innebandyklubb)

Bilder

Överst: Hedersordföranden i SISU Idrottsutbildarna Småland, Bodil Fager-Bergquist, valdes till mötesordförande, som till hjälp på podiet hade Rickard Strandberg, distriktidrottschef, som valdes till sekreterare.

Nederst: Mottagare av utmärkelser på distriktsidrottsmötet. Från vänster: Wasilis Rilund (IK Cyrus), Leif Gerhardsson (Korpen Småland m.m.), Håkan Danielsson (RF-SISU Småland, Smålands FF och Södra Vi IF), Åke Fridén (Smålands Parasportförbund) och Magnus Nilsson (Huskvarna Innebandyklubb)

Sidan publicerades: 13 april 2022

Kontakt

Ann Bergsten

Administratör

036-34 54 03

Ansvarsområde: Personaladministratör, LOK-stöd, Regionalt utvecklingsbidrag