Hem / Våra nyheter / RF-SISU Småland söker idrottskonsulent

RF-SISU Småland söker idrottskonsulent

Vi söker en idrottskonsulent, tillsvidareanställning på 100%, till Kronobergs län med placering på kansliet i Växjö. Arbetsområdet är främst Tingsryd och Växjö kommuner.

Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna är inne i en omfattande förändringsresa för att uppfylla idrottsrörelsens mål: strategi 2025. Vi tror på livslångt idrottande, värdesätter idrottande i förening, utgår från idrottens värdegrund och arbetar för att idrottsrörelsen gör Sverige starkare. RF-SISU Småland är idrottens regionala stödorganisation, och jobbar på uppdrag av RF/SISU centralt. (Se nedan mer utförligt vårt uppdrag).

Vi söker en idrottskonsulent, tillsvidareanställning på 100%, till Kronobergs län med placering på kansliet i Växjö. Arbetsområdet är främst Tingsryd och Växjö kommuner.

Arbetet kräver resor i distriktet, vilket innebär krav på körkort och tillgång till egen bil. Kvälls- och helgarbete är relativt omfattande.

Som idrottskonsulent hos oss arbetar du genom uppsökande verksamhet i idrottsföreningar, marknadsför, informerar, planerar, samordnar och startar olika bildnings- och utbildningsinsatser. I ditt dagliga arbete möter du såväl idrottens organisationsledare, till exempel styrelsen och funktionärer som tränare och instruktörer, men även de aktiva idrottsutövarna och ska utifrån deras krav, behov och önskemål stödja medlemmarnas vilja att utvecklas. Du gör det genom att bland annat starta lärgrupper, ordna föreläsningar och följa de pågående arbetsprocesserna inom rörelsen.

Hos oss ingår du i ett team av konsulenter, där självständigt arbete kompletteras med gemensamma aktiviteter och möten i teamet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • starta upp och stödja idrottsföreningar i olika former av utbildnings- och utvecklingsprocesser
  • arrangera möten, träffar, utbildningar etc.
  • föreläsa/utbilda/leda processer för aktiva och ledare
  • leda utvecklingen av idrottens roll i att skapa ett livslångt idrottande

Vi värdesätter att du som söker tjänsten:

  • Har bred erfarenhet av ideellt arbete som ledare eller förtroendevald i idrottsförening, framför allt erfarenhet av styrelsearbete i en idrottsförening är värdefullt.
  • Är väl förtrogen med idrottsrörelsen och har erfarenhet av utbildning- och utvecklingsarbete.
  • Har genomfört utbildning med inriktning idrott, fritid, folkhälsa, pedagogik på folkhögskola eller högskola/universitet.
  • Är pedagogisk och har social kompetens. Det är viktigt att du trivs med att tala inför människor, har ett trevligt bemötande och en positiv anda.
  • Har god organisationsförmåga.
  • Har stort intresse för att arbeta med lärande processer.

RF-SISU Småland är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Småland. Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningar och specialidrottsdistriktsförbund (SDF) i Småland. Vårt regionala uppdrag består av två delar – ett idrottsuppdrag där vi stödjer, företräder och utvecklar idrottsrörelsen i gemensamma frågor och ett folkbildningsuppdrag där vi ska sätta idéer i rörelse och stimulera till utveckling av idrotten genom bildning och utbildning. Vi tar avstamp i idrottsrörelsens gemensamma värdegrund – Idrotten vill. Vi har tre kontor (Jönköping, Kalmar och Växjö) i Småland med 49 medarbetare med olika former av föreningsutveckling, stöd och service till knappt 1 800 idrottsföreningar och förbund som finns i Småland.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Ansökan med meritförteckning, personligt brev, löneanspråk och en motivering av varför just du är lämplig för jobbet ska vara oss tillhanda senast 6 juni 2022. Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

AnnaLena Aronsson, Verksamhetschef, tfn 036-34 54 07, 070-450 54 24

Jens Harrysson (Unionen), tfn 036-34 54 16

Vi undanber oss vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Läs mer om tjänsten och hur du ansöker här.