Hem / Våra nyheter / Nyhetslista / Projektstöd ger Västerviks IF basket möjlighet till träning utomhus

Projektstöd ger Västerviks IF basket möjlighet till träning utomhus

Under pandemin har många föreningar fått tänka nytt och hitta nya lösningar. I Västerviks IF - basket ansökte man om stöd från RF-SISU Småland för en portabel streetbasketplan.

- Utomhusgolvet är ännu inte på plats men vi ser möjligheter med detta även på sikt då vi kan utöva idrotten vi älskar utomhus, säger Mattias Olson, ordförande och tränare.

Mattias berättar att han hade en dialog med Stefan Fredriksson, idrottskonsulent på RF-SISU Småland, som tipsade om projektstödet som föreningar kan ansöka om för att anpassa verksamheten utefter Corona-restriktionerna.

- Vi har inget bra ställe att vara på utomhus och detta ger oss möjlighet att dela på grupperna och träna på ett säkrare sätt och dessutom locka till spontanidrott. Detta kommer bidra till att fler barn och unga rör på sig och golvet är mer skonsamt för knäna än asfalt, berättar Mattias.

Prislappen på utomhusgolvet är 60 000 kronor och Tjustbygdens Sparbank är även de medfinansiärer.

- I framtiden kanske vi måste tänka på ett annat sätt än förut och dessutom är det svårt med halltider. Golvet ger oss till exempel möjlighet att börja med uppvärmning utomhus och sedan gå in i hallen och efter träningen kanske barnen och ungdomarna vill fortsätta spela utomhus.

Klart är att golvet blir ett lyft för hela föreningen och till sommaren hoppas man kunna skapa ett sommarläger där man utbildar unga ledare att hålla i lägret. En ungdomsturnering och elitturnering är också sådant som står på önskelistan så fort pandemin är över.

Mer information:

Vill din förening också söka projektstöd för att öka möjligheterna till aktivitet under pågående restriktioner, läs mer här.

Kontakta idrottskonsulenten i din kommun för att bolla idéer kring projektstödet.

Foto ovan:
Bilden är tagen i Västerviks hamn från sommaren 2019 då föreningen hyrde detta golv. Det är ett liknande golv som föreningen nu har köpt.