Hem / Våra nyheter / Nyhetslista / Padel ger Tranås Badmintonklubb ett uppsving

Padel ger Tranås Badmintonklubb ett uppsving

Tranås Badmintonklubb har skapat nya träningsaktiviteter för nya målgrupper inom padel vilket har gett hela klubben ett uppsving.

- Vi ser att dessa nya grupper inom padel leder till att vi får in fler till badmintonen vilket är jättekul, säger Jesper Lundberg, kassör i klubben.

Tranås Badmintonklubb är en liten förening som funnits länge i Tranås och nu gör föreningen ett gediget arbete genom att utveckla sin verksamhet både på längden och på tvären. När vi ringer upp Jesper är han mitt i aktiviteterna kring ”Sommarkul” som i år har ett rekordstort deltagarantal på cirka 30 barn. Jesper berättar att man aktiverar ungdomarna i föreningen kring ”Sommarkul” genom att de själva tar hand om träningarna - med stöttning av vuxna.

- Vi har jobbat aktivt med att få in fler unga ledare och ta vara på dem genom att utbilda dem.

Tack vare olika bidrag från RF-SISU Småland kan man skapa nya aktiviteter för att behålla och rekrytera nya målgrupper. Man har nyligen dragit igång nya träningsgrupper inom padel för ungdomar, vuxna, unga kvinnor och seniorer:

- Det är jättekul att vi har fått igång lite nya träningsaktiviteter och det är stor efterfrågan då vi är kan erbjuda ett bra pris. Vi har startat sex ungdomsgrupper, två vuxengrupper och två grupper med unga kvinnor som är 20-30 år. Vi planerar nya träningsgrupper inför slutet av sommaren och början på hösten, berättar Jesper.

Padel är en växande sport som nyligen blev invald som ny medlem i Riksidrottsförbundet. Tranås Badmintonklubb tog vara på ”padel-vågen” och satsade på att bygga två nya banor, som bland annat blev möjligt via Riksidrottsförbundets anläggningsstöd.

- Vi ser det som att om fler medlemmar hittar till padel gynnar det racketsporten i stort. Vi har nästa dubblat vårt medlemsantal, vilket är fantastiskt, säger Jesper och fortsätter:

- Vi bestämde oss för att satsa och ta steget att våga, det stärker föreningen långsiktigt och vi bygger en framtid. Vi kämpar för att få in fler medlemmar och behålla dem, tanken är att de spelar padel under sommaren och att de sedan kör badminton på vintern.

Ledarrekryteringen har också gått jättebra i samband med padelsatsningen.
- Det är magiskt, några personer blev tillfrågade och sedan gav det ringar på vattnet. Vi märker att det är lättare att få ledare om vi begränsar det till att de ska leda fem tillfällen, att tacka ja till en hel säsong är svårare.

Elin Hornbrink, idrottskonsulent på RF-SISU Småland stöttar föreningen:

- Klubben är inne i en stor utvecklingsfas, vilket är väldigt spännande. Vi på RF-SISU Småland stöttar i föreningsutveckling och det är roligt med en förening som är så på tårna och söker olika bidrag av oss, säger hon.

- Jag kommer arbeta tajt med klubben framöver för att stötta deras organisatoriska utveckling i och med att deras förening förändras en hel del från vad den tidigare varit, avslutar Elin.

Läs mer om RF-SISU Smålands olika stöd som Tranås Badmintonklubb har sökt: