Hem / Våra nyheter / Missa inte vår digitala och livesända föreläsningsvecka i april!

Missa inte vår digitala och livesända föreläsningsvecka i april!

Vi vill flagga upp för vår digitala och livesända föreläsningsvecka som vi håller vecka 15. Måndag-torsdag kan ni se tre av föreläsningarna live på vår Facebook-sida och en föreläsning via Teams.

Vi hoppas att vi kan inspirerar er aktiva, ledare, idrottsföräldrar och styrelser där ute i det småländska föreningslivet med denna föreläsningsvecka. Klicka här för att komma till vår Facebook-sida.

Här är upplägget:

Måndagen 12 april, kl. 19.00-20.00:
”Motivation och pepp” med Anneli Östberg. Riktar sig till unga aktiva (15 år och uppåt) men även alla som är intresserade.

Tisdagen 13 april, kl. 18.00-21.00:
”Styrelsens ansvar – särskilt i covid-19-tider” med Christer Pallin och Susanne Holmström. Riktar sig till styrelser i idrottsföreningar men även alla som är intresserade.

Onsdagen 14 april, kl. 19.00-20.00:
”Mitt barn på nätet” med Maria Dufva. Riktar sig till idrottsföräldrar och ledare men även alla som är intresserade.

Torsdagen 15 april, kl. 19.00-21.00:
”We Care, om ätstörningar, bemötande och hälsosamt ledarskap” med Angelica Avebjörk från Frisk & Fri. Riktar sig till ledare men även alla som är intresserade.

Mer information om föreläsningarna:

”Motivation och pepp”

Den här föreläsningen med Anneli Östberg, idrottspsykologisk rådgivare, handlar om motivation och att coacha sig själv. Det har varit ett annorlunda år 2020. Corona har påverkat oss alla. Ibland blir det inte som man tänkt sig. 

Hur kan jag behålla eller öka min motivation när vi inte vet hur det blir med träningar, tävlingar och matcher framöver?

När: Måndagen 12 april, kl. 19.00-20.00.

Var: Digital live-sändning från vår Facebook-sida (@rfsisu.smaland). Ingen föranmälan krävs. Man kan ta del av föreläsningen även om man inte har ett Facebook-konto.

”Styrelsens ansvar – särskilt i covid-19-tider”

Denna kväll handlar om styrelsens ansvar, särskilt i covid 19-tider. Kvällen inleds med en föreläsning av Riksidrottsförbundets tidigare chefsjurist, Christer Pallin. Därefter kommer ett par tänkbara situationer att diskuteras och utrymme ges för frågor. Susanne Holmström, tidigare chef vid Kronofogde-myndigheten medverkar också under kvällen. Dessutom är styrelseledamöter och konsulenter hos RF-SISU Skåne på plats.

När? Tisdagen 13 april, kl. 18.00-21.00.

Var: Digital utbildning via Teams. Anmäl dig här. 

”Mitt barn på nätet”

Maria Dufva, kriminolog och författare, föreläser om barns och ungdomars situation på nätet. Nätet är idag en naturlig del av barns liv, med chattar, online-spel och sociala medier. Härligt, utmanande och spännande men här finns också fällor i form av mobbning, näthat och utnyttjande. Fokus på föreläsningen är hur föräldrar, ledare och andra närstående vuxna inom idrotten kan stödja aktiva barn och ungdomar och minska risken för brottsutsatthet på nätet.

När: Onsdagen 14 april, kl. 19.00-20.00.

Var: Digital live-sändning från vår Facebook-sida (@rfsisu.smaland). Ingen föranmälan krävs.

Här kan ni lyssna på när Maria Dufva presenterar sin föreläsning.

”We Care - om ätstörningar, bemötande och hälsosamt ledarskap”

Under 2 timmar får du som ledare inom idrotten grundläggande kunskap om ätstörningar, bemötande och hälsosamt ledarskap. Du får information om ätstörningsdiagnoser och varningstecken samt hur du kan bemöta en eventuellt drabbad idrottare och hur du genom ditt ledarskap kan förebygga att någon drabbas. Frågestund ingår. Föreläsare: Angelica Avebjörk från Frisk & Fri - riksföreningen mot ätstörningar.   

När: Torsdagen 15 april, kl. 19.00-21.00

Var: Digital live-sändning från vår Facebook-sida (@rfsisu.smaland). Ingen föranmälan krävs.

(Foto Christer Pallin: Bildbyrån)