Hem / Våra nyheter / Nyhetslista / Marie Hedberg från Växjö ny ledamot i Riksidrottsstyrelsen

Marie Hedberg från Växjö ny ledamot i Riksidrottsstyrelsen

Vid de senaste dagarnas Riksidrottsmöte valdes Marie Hedberg från Växjö till ledamot i Riksidrottsstyrelsen och Förbundsstyrelsen. Marie är även ledamot RF-SISU Smålands styrelse och i Svenska Tennisförbundet. Grattis Marie!

Riksidrottsmötet (RIM) är ett gemensamt årsmöte för medlemsförbunden i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Under mötet hålls organisationernas stämmor som beslutar i viktiga framtidsfrågor för idrottsrörelsen. Vid RIM väljs även ordförande och övriga ledamöter till Riksidrottsstyrelsen och Förbundsstyrelsen. RIM genomförs vartannat år - i år digitalt den 28-30 maj.

Björn Eriksson omvaldes som ordförande för de kommande två åren. Ny ledamot i Riksidrottsstyrelsen och Förbundsstyrelsen blev Marie Hedberg från Växjö.

Marie har en lång idrottsbakgrund inom främst golf och tennis. Som aktiv var hon golfproffs med meriter från golfcollege, VM och Europatouren. Marie är även ledamot i Tennisförbundets styrelse samt styrelseledamot i RF-SISU Småland sedan 2018.

Marie Hedberg har gått på GIH/specialidrottstränarlinjen och forskarutbildning inom idrottsvetenskap på Linnéuniversitetet. Doktorsavhandlingen handlade om riksidrottsgymnasier. Hon är idag chef för fakultetskansliet vid Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Linnéuniversitet i Växjö och tf prodekan där.

Marie kommer främst att bidra till en mer omfattande diskussion i RF/SISU Idrottsutbildarna om vetenskap, idrottsforskning och bildning i ett idrottsperspektiv.

- Det ska så klart bli väldigt kul och spännande, och att jag hoppas kunna bidra med min kunskap och erfarenhet. Att vara ledamot i Riksidrottsstyrelsen är ett stort ansvar där våra beslut påverkar många. Därför är jag också väldigt ödmjuk inför uppdraget, säger Marie Hedberg dagen efter RIM.

RF-SISU Smålands ordförande Roger Ödebrink är mycket nöjd:

- Vi är givetvis glada för Maries skull, som utan tvekan kommer att bidra till utvecklingen av idrottsrörelsen. Samtidigt känner vi oss lite stolta att en ledamot i vår egen styrelse tar plats i RF/SISU:s innersta beslutskrets.