Hem / Våra nyheter / Lyckade Idrottsforum i Kalmar och Växjö

Lyckade Idrottsforum i Kalmar och Växjö

Idrottsforum ska vara den ”goda dialogen om den lokala idrotten”. Precis så har det varit i både Kalmar och Växjö de senaste veckorna. Idrottsföreningar och kommunpolitiker i intressanta samtal.

Igår (28/10) var det premiär för Idrottsforum Växjö. 80 deltagare samlades i Teleborgshallen för att samtala kring den lokala idrottens villkor. Samtliga partier i kommunfullmäktige var representerade, och i ”rundabordssamtal” fick ledare från 36 olika föreningar ställa frågor, och berätta om sina utmaningar.

För att ringa in samtalen något hade arrangörerna RF-SISU Småland och Växjö kommun bestämt tre teman:

  • Idrottsytor och anläggningsutveckling
  • Idrott hela livet
  • Idrotten efter coronapandemin

I varje samtalsgrupp deltog ca åtta personer, så alla hade möjlighet att komma till tals. Samtalen dokumenterades och delges alla deltagare under kommande vecka.

Bild: Dialog om idrotten i Kalmar

Idrottsforum Kalmar förra veckan (20/10) medverkade drygt 60 personer, och även där diskuterades förutsättningarna för den lokala föreningsidrotten. Medarrangör i Kalmar var kultur- och fritidsförvaltningen.

En snabb utvärdering av Idrottsforum bland deltagarna gav strålande betyg i både Kalmar och Växjö. Idrottsforum kommer tillbaka! I dagarna har för övrigt planeringen för Idrottsforum Jönköping startat. Siktet är inställt på mars 2022. Mer info kommer.

Tack alla som medverkat! Tillsammans gör vi idrotten starkare!