Hem / Våra nyheter / Nyhetslista / Kommunbesök i Hultsfred

Kommunbesök i Hultsfred

Årligen möter RF-SISU Småland förtroendevalda och tjänstepersoner i många av Smålands kommuner. Nyligen mötte vi Hultsfreds kommun för goda diskussioner om den lokala idrotten.

Traditionen sträcker sig drygt 30 år tillbaka i tiden. RF-SISU Småland (tidigare Smålandsidrotten) möter representanter för dialog kring idrotten i respektive kommun.

- Med de här återkommande mötena skapar vi goda kontakter med Smålands samtliga 33 kommuner, och får i lugn och ro diskutera hur den lokala idrotten utvecklas, menar Rickard Strandberg som är distriktidrottschef.

- Alla kommuner är unika, liksom den ideella föreningsidrotten. Idrotten bedrivs lokalt och kommunerna är oftast föreningarnas viktigaste partner, fortsätter Rickard.

Nyligen genomfördes ett så kallat kommunbesök i Hultsfreds kommun. Digitalt, så klart!

Vi på RF-SISU Småland sammanställer årligen ett kommunblad, med statistik och fakta om föreningsidrotten i kommunen föregående år. Kommunbladet fungerar som ett bra diskussionsunderlag. På agendan denna gång stod naturligtvis även pandemin, och hur idrotten påverkats under det dryga senaste året.

På mötet i Hultsfred medverkade från kommunen Lars Rosander, kommunalråd (c), Tomas Söreling, oppositionsråd (s), Tommy Svensson Pöder, kultur- och fritidschef och Tommy Carlsson, anläggningsansvarig. Från RF-SISU Småland deltog idrottskonsulent Kenth Karlsson, samt verksamhetscheferna Ulrika Ringström och Karin Carlsson samt mångårige styrelseledamoten Thomas Olsson.

Kultur- och fritidschefen uppskattar kommunbesöken:

- Ett fantastiskt samarbete med ett givande och tagande. Hatten av!

Under året det gångna året har Hultsfreds kommun stöttat den pandemidrabbade idrotten genom att ta bort avbokningskostnader för föreningar som hyr kommunala anläggningar, samt med riktade satsningar mot föreningar som vanligtvis har stora arrangemang. Samtidigt har man satsat rejält på Hultsfredsbygdens Ridklubbs anläggning, bland annat i samverkan med RF-SISU Småland. Ett rejält lyft för ridsporten!

Thomas Olsson var efteråt nöjd med kommunbesöket:

- Det märks att Hultsfred är en aktiv kommun med höga ambitioner.

Under 2021 genomför RF-SISU Småland 18 kommunbesök, samt har liknande möten tillsammans med Smålands tre regioner.

- Samverkan med kommuner och regioner är ovärderliga för att ge föreningsidrotten goda förutsättningar. Genom att vi regelbundet möts har vi en gemensam bild av idrottens situation och utmaningar, avslutar Rickard Strandberg.

Kommunblad

Kommunbladen (2020) för samtliga kommuner i Småland är publicerade på RF-SISU Smålands hemsida.

Till kommunbladen