Hem / Våra nyheter / Nyhetslista / Idrottskonsulent Therese Möllevi har saknat glädjen i barnens ögon

Idrottskonsulent Therese Möllevi har saknat glädjen i barnens ögon

Äntligen! Nu släpper vi loss hela idrottsrörelsen, lagom till höstrusket. Nu kan vi träffas, träna, leka, tävla och röra på oss som vanligt. Vad har du saknat mest? Här berättar idrottskonsulent Therese Möllevi vad hon saknat.

Pandemin är inte över. Vi måste fortsatt vara ansvarsfulla, hålla avstånd och hålla oss hemma om vi har symptom. Men gryningen är på väg att bli dag när Sverige den 29 september går till steg 4 och en rad restriktioner som påverkar idrotten försvinner. 

Therese Möllevi är idrottskonsulent på RF-SISU Småland och dessutom en aktiv idrottsförälder. Här är hennes tankar kring återstarten.

”Under lång tid har vi inte kunnat idrotta som vanligt. Jag märker att jag har längtat efter saker som jag kanske inte trodde att jag skulle sakna. Den härliga känslan av en rumpa som domnar bort på en innebandyläktare när barnen spelar match.

Eller att få tugga om idrott och rörelseglädje med andra föräldrar i den trånga sporthallspassagen, ni vet där man känner alla dofter i världen samtidigt…

Och visst är det härligt att gå upp kl. 6 en lördagsmorgon för att bre den där mackan med stekt ägg och kaviar, till bortamatchen som hela familjen ska med på. 😊

Jag saknar också att se glädjen i barnens ögon, gemenskapen i omklädningsrummet, high fives efter en bra prestation, spänningen och nervositeten inför tävling/match. 

Jag längtar att få uppleva allt det där igen. Nu startar vi om idrotten tillsammans. Den idrott som skapar allt det där vi har saknat. ”

Vad har du saknat? Berätta gärna under #vadhardusaknatmest