Hem / Våra nyheter / Idrottskonferensen i Växjö 12-13 november

Idrottskonferensen i Växjö 12-13 november

Den 12-13 november är det dags för idrottskonferensen i Växjö där idrottsledare har chans att träffas och inspireras över idrottsgränserna. Anmäl dig till en helg med spännande möten och intressanta föreläsningar!

Idrottskonferensen arrangeras i Växjö den 12-13 november och riktar sig till idrottsledare som vill träffas och mötas utanför idrottsgränserna. Under två dagar erbjuds deltagarna en interaktiv mötesplats som varvar praktiska och teoretiska pass. Idrottskonferensen håller till i Teleborgshallen Växjö och Linnéuniversitetet och pågår från lördag 12 november 09.00 till söndag 13 november 12.30. Boende och middag på Elite Park Hotel och Växjö Konserthus ingår i deltagarpriset. 

Idrottskonferensen utgår från strategi 2025  

I dag pågår ett spännande strategiarbete med sikte mot 2025 som genomsyrar hela idrottsrörelsen. Strategi 2025 syftar till ett förändringsarbete som framför allt ska leda till att fler ska vilja och kunna idrotta i en förening - livet ut. För att nå målen har den svenska idrottsrörelsen prioriterat att arbeta utifrån fem prioriterade utvecklingsområden. Idrottskonferensen i Växjö utgår från strategi 2025 och i synnerhet utvecklingsresan En ny syn på träning och tävling. Läs mer om Strategi 2025 här

Under två dagar kommer deltagarna ha chans att välja olika workshops som handlar om bland annat inkludering, rörelsesatsning och pedagogik. 

OS-guldmedaljören Nils van der Poel föreläser 

Under lördagen föreläser en av Sveriges största idrottsprofiler, dubbla guldmedaljören i OS och världsrekordhållaren Nils van der Poel. Skridskoåkaren håller en föreläsning om hans sätt att se på idrott och den träning som gjorde honom till skridskovärldens främste.

 ”Jag har inte valt mina drömmar, många gånger har jag önskat att jag drömt om något mindre ansträngande än att åka 10 000 meter skridsko.”

Ladda ner inbjudan till idrottskonferensen 2022 här.

Anmälan till idrottskonferensen 

Idrottskonferensen är helt kostnadsfri för föreningar som samverkar med RF-SISU Småland. Kontakta din idrottskonsulent för mer information. Detta tack vare att RF-SISU Småland, Växjö kommun, Region Kronoberg och Linnéuniversitetet täcker kostnaden, som annars hade legat på 2450 kr/person.

Skanna QR-koden till höger eller gå in på denna sida för att anmäla dig. 

Vi som gör detta möjligt 

Idrottskonferensen arrangeras av RF-SISU Småland i samverkan med Smålands Fotbollförbund, Handbollförbundet Syd, Gymnastikförbundet Sydost, Smålands Ridsportförbund, Smålands Innebandyförbund, Smålands Ishockeyförbund och Parasport Småland.