Pingisrack som ligger ovanpå tre bollar. 

Högsby BTK bidrar till mer rörelse för barn

Vad kan en förening göra för att locka fler barn och ungdomar till mer rörelse?
Tack vare ett pingisbord utanför Berga skola har Högsby Bordtennisklubb fått bättre snurr på verksamheten.

Sidan uppdaterades: 2 januari 2023

Camilla Jonsson är en av ledarna som har jobbat länge inom Högsby BTK. 2020 har, som för många andra föreningar, varit ett tufft år.
– Vi har egentligen inte så stora utgifter och inte så mycket pengar i omlopp, men det är klart att coronapandemin har påverkat oss. Berga är ju dessutom en liten ort i kommunen så det gäller att göra vad vi kan, säger hon.
När klubben fick idéen om att försöka få fler barn och ungdomar att aktivera sig mer tog Camilla kontakt med Åsa Holmgren på RF-SISU Småland.
– Vi har ju vår sporthall precis vid Berga skola och då kom vi med förslaget att sätta upp ett pingisbord på skolgården. Skolan nappade på det också, säger Camilla Jonsson.

Pingisbordet kan nyttjas av skolan under dagtid och för Högsby BTK och allmänheten under kvällar och helger.
– För oss har det varit väldigt positivt, att vi både har bidragit till att fler barn har börjat röra sig mer och även börjat spela bordtennis, säger Camilla Jonsson.
– På den första träningen därefter hade vi fem nya barn hos oss.
Camilla Jonsson nämner även ”Idrottskul” - satsningen som görs av Högsby kommun, RF-SISU Småland och föreningslivet - som en del i framgången. I detta sammanhang får barn och ungdomar testa på olika idrotter.
– Tidigare i höstas hade vi hela 16 barn i samma grupp, vilket var fantastiskt roligt. Vår förhoppning är att ännu fler vill komma till oss och att många vill fortsätta, säger Camilla Jonsson.

Har du idéer kring hur din förening kan utvecklas? Hör av dig till din idrottskonsulent på RF-SISU Småland.

Sidan publicerades: 25 november 2020