Datorskärm med texten "Vad kan vi hjälpa er med?".

Föreningsutveckling: Samarbete styrka för Smålands föreningar

Smålands Fotbollförbund genomför under senvintern digitala uppstartsträffar. I onsdags (10/3) medverkade 33 ledare från föreningar från sydöstra Småland. RF-SISU Småland var med.

Sidan uppdaterades: 2 januari 2023

Fotbollen är stor i Småland. Smålands Fotbollförbund (SmFF) genomför digitala uppstartsträffar i förbundets olika åtta olika zoner. Fokus vid träffarna är ”utbildning” och riktar sig mot föreningarnas styrelser, ungdomsansvariga och barn- och ungdomstränare.

– Vi gör den här satsningen med utgångspunkt i tillgänglighet och kvalitet. Vi tror att det bästa lärandet sker i föreningarnas hemmiljö, säger Pontus Dorch på SmFF.

Oavsett var i Småland föreningen finns erbjuder SmFF samma stöd när det gäller ledar- och spelarutbildning. Varje förening i Småland har en fotbollsutvecklare (FU) kopplad till sig som är föreningens stöd. SmFF har flera utbildningar som med fördel genomförs i föreningsmiljö. Som exempel kan nämnas tränarutbildningar, ledarutbildning för fotbollsskolor och ”Fotbollens spela, lek och lär”

Med på träffen i ”sydöstra zonen” var också idrottskonsulent Marcus Arvidsson, från RF-SISU Småland.

– Sådana här träffar, där många föreningsaktiva deltar, är utmärkta. Som idrottens utbildnings- och stödorganisation får vi en direktkontakt och kan berätta vad vi kan erbjuda, menar Marcus.

– Vårt erbjudande med utbildningar, folkbildning och föreningsutveckling, kompletterar den specifika idrottens egna utbildningar. Det goda samarbetet mellan RF-SISU Småland och Smålands olika SDF är en styrka för hela idrottsrörelsen i Småland.

Pontus Dorch håller med.

– Vi är experter på olika saker, tillsammans erbjuder vi föreningarna ett rikt utbud inom många områden.

Läs mer om fotbollsutvecklare på Smålands Fotbollförbunds webbplats

Sidan publicerades: 12 mars 2021