Hem / Våra nyheter / Föreläsning med Maria Dufva om barn på nätet

Föreläsning med Maria Dufva om barn på nätet

Tisdag den 8 november anordnar RF-SISU Småland i samarbete med Jönköpings kommun, Mariebo IK och Smålands Fotbollförbund en kostnadsfri föreläsning om barn på nätet.

Barns liv på nätet med chattar, onlinespel och sociala medier ser väldigt annorlunda ut än vuxnas. Där finns fantastiska möjligheter, men också fällor i form av utnyttjande, mobbning och näthat. 

Den 8 november erbjuder vi en kostnadsfri föreläsning tillsammans med kriminologen, författaren och föreläsaren Maria Dufva som berättar om barn på nätet. I föreläsningen Värsta bästa livet med alla skärmas, spel och sociala medier utgår Maria från verkliga händelser som barn känner igen sig i. Hon berättar även om risker på nätet och belyser förövarnas knep för att nästla sig in. 

Plats: Scandic Elmia, Jönköping.

Datum och tid: Tisdag 8 november, 18.00-20.00. Från klockan 17 bjuds deltagarna på fralla och kaffe. 

Målgrupp: Föreläsningen riktar sig till barn, föräldrar, föreningsledare och andra som vill lära sig mer om klimatet på nätet samt få verktyg för att hantera det. 

Anmälan: Sker via denna länk eller genom att skanna QR-koden till höger. Sista anmälningsdag är 1 november. 

Kontakt: Vid frågor, kontakta Kim Lagerkvist, RF-SISU Småland, på This is a mailto link.

Om kriminologen, författaren och föreläsaren Maria Dufva 

Efter flera år som anställd på Stödcentrum för unga brottsutsatta skapade Maria Dufva ett starkt inre mantra: att rädda så många barn det går från alla typer av övergrepp, trakasserier, mobbning, hot och hat.

2017 debuterade Maria som författare med fackboken Mitt barn på nätet och efter det har hon hunnit släppa ytterligare tre böcker om barn och trygghet på nätet. Maria är kriminologen och författaren som numera även föreläser med fokus på vad barn och ungdomar kan mötas samt utsättas för på nätet, i sociala medier, chattar, appar och spel.