Hem / Våra nyheter / Nyhetslista / En skytt, en konståkare och två orienterare får Länsförsäkringars juniorstipendier

En skytt, en konståkare och två orienterare får Länsförsäkringars juniorstipendier

En konståkare, en skytt och två orienterare får ta emot årets juniorstipendier som delas ut av Länsförsäkringar i Jönköpings län tillsammans med RF-SISU Småland.

De fyra unga idrottarna får förutom den stora äran 6 000 kronor vardera. Som meriter räknas inte enbart tävlingsresultat utan också träningsvillighet, kämparglädje, kamratskap och lojalitet. Stipendierna delades ut i samband med Länsförsäkringars bolagsstämma den 29 april.

De fyra stipendiaterna är:

Emil Auselius, född 2000, Bredaryds SOK orientering

Motivering: Med intresse för helheten inom orienteringen med kartritning, banläggning och utveckling så är Emil en bra förebild för såväl barn som vuxna i Bredaryds SOK och länet. Hösten 2020 vann han SM i medeldistans i klassen H20.

Hilda Holmqvist Johansson, född 2000, IKHP – orientering

Motivering: Hilda har ett stort engagemang för en jämlik och rättvis likvärdig idrott inom orienteringen. Hon engagerar sig i IKHP- orientering med att gärna dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper. Hilda tog en plats i Sveriges juniorlandslag 2021 trots att hon har två år kvar som junior. Hon är rankad som 4:a i klassen D20.

Hanna Göransson, född 2001, Sävsjö Skytteförening – skytte

Motivering: Hanna är en förebild i Sävsjö Skytteförening. Med sitt systematiska upplägg i både fysisk och mental träning, så visar hon att träning ger resultat. Hon delar gärna med sig av sina erfarenheter, och ser till att sammanhållningen är god både i och utanför skyttet. Hanna går sista året på Riksidrottsgymnasiet i skytte i Sävsjö. Hon är bland de sex bästa i juniorerna i Sverige. Nästa år är hon senior, och hennes mål är att delta i EM och VM i seniorlandslaget.

Erik Pellnor, född 2003, Rosenlunds Konståkningsförening – konståkning

Motivering: I Rosenlunds Konståkningsförening fyller Erik en viktig roll som förebild i klubben. Förutom att han tränar och tävlar själv på elitnivå så hjälper han till i konståkningsskolan samt är hjälptränare åt nybörjargrupperna. Erik hann ta en bronsplats i en deltävling i Elitserien innan all tävling stoppades på grund av covid-19. Han har dessutom tagit en plats i svenska utvecklingslandslaget.