Hem / Våra nyheter / Delta på digitala föreläsningar under Demokratidagen i Högsby

Delta på digitala föreläsningar under Demokratidagen i Högsby

Nu på torsdag har du chans att lyssna på tre livesända föreläsningar på Facebook som ABF Kalmar län arrangerar.

Föreläsningarna hålls i samband med Demokratidagen i Högby den 11 november där temat är ”Folkets röst - en dag om inflytande och demokrati”. RF-SISU Småland är en av medarrangörerna. 

Här är föreläsningarna som du kan ta del av:

15:15-16:00 - Greppa tekniken – Elisabeth Wall

Hur gör jag när allt blir mer digitalt? Vad betyder Wi-fi, appar, molntjänster och alla andra begrepp man hör? Hur kan tekniken underlätta min vardag och hur påverkas demokratin av teknikutvecklingen. Under denna föreläsning guidar Elisabeth Wall från Studieförbundet Vuxenskolan dig igenom teknikens ibland obegripliga värld.

16:30-17:15 - Demokrati ur ett feministiskt perspektiv – Zaynab Ouahabi

Sedan urminnes tider har kvinnor – i Sverige och i världen – kämpat för sina rättigheter. Hur kommer det sig att 2021 diskuteras fortfarande hur kvinnor ska eller inte ska klä sig? Många gånger förs samtal om, för och överhuvudet på i stället för med kvinnor. Vad innebär det för demokratin, och kvinnors fri- och rättigheter? Zaynab Ouahabi är retoriker, folkbildare, förkämpe för mänskliga rättigheter och språkvetare. Under en timme reder hon ut några av de frågetecken som ofta kommer upp där demokratin diskuteras ur ett feministiskt perspektiv.

18:00 - 19.00 - Från armborst till plakat. Demokratin 100 år, människor & händelser i Kalmar län – Peter Danielsson

Historikern och antikvarien Peter Danielsson berättar historien om Kalmar läns väg från 1500-talets slagfält till demokratins genomslag under 1900-talets första hälft. Följ med på en resa genom vår lokala historia.

Varmt välkommen att delta! Föreläsningarna är kostnadsfria.

Klicka här för att komma till föreläsningarna som kommer att livesändas i detta Facebook-evenemang.