Utvalda ur Bankeryds Tennisklubb ler framför kameran med stipendiet. 

Bankeryds Tennisklubb tilldelas årets tennisstipendium

Först ut att få det nya tennisstipendiet är Bankeryds Tennisklubb i Jönköpings kommun. I fredags mottog tennisföreningen stipendiet och en check på 25.000 kronor.

Sidan uppdaterades: 26 mars 2024

Ready Play Tennis Club var en tennisklubb som tidigare bedrev verksamhet i Växjö, men som avvecklades under 2019. Då beslutades det att kvarvarande medel skulle användas till stipendium för tennisföreningar i Småland mellan 2022-2026. Sedan 2021 är det RF-SISU Småland som förvaltar kapitalet och i fredags var det dags att dela ut årets tennisstipendium 2022, det första i ordningen.

Förre tennisspelaren Magnus Larsson tillsammans med Gunnar Bergman från RF-SISU Småland var under fredagen den 21 oktober på plats i Furuvikshallen i Bankeryd för att tilldela Bankeryds Tennisklubb ett stipendium på 25.000 kronor.

Bankeryds Tennisklubb tilldelas årets stipendium med motiveringen:

”Bankeryd Tennisklubb tilldelas 2022 års tennisstipendium för deras arbete med att vara en trygg förening. Med devisen ”Glädje och trivsel. Tennis för alla” arbetar de för att finnas till för alla. Genom att rekrytera fler nya ledare vill de fortsätta bygga på den trygga atmosfär de skapat och utbilda dem i ledarskapsutbildningar. Bankeryd Tennisklubb vill fortsätta sin utvecklingsresa och har förstått att trygga samt inspirerande ledare bygger klubbens framtid.”

Representanter från Bankeryds Tennisklubb tillsammans med Gunnar Bergman, RF-SISU Småland, och Magnus Larsson, Ready Play Tennis Club. 

Foto: Representanter från Bankeryds Tennisklubb tillsammans med Gunnar Bergman, RF-SISU Småland, och Magnus Larsson, Ready Play Tennis Club.

I juryn har Rickard Strandberg, distriktsidrottschef, och AnnaLena Aronsson, versamhetschef, från RF-SISU Småland, samt Carl-Axel Hageskog och Magnus Larsson från Ready Play Tennis Club suttit.

Sidan publicerades: 25 oktober 2022