Hem / Våra nyheter / Stipendium delas ut till framtidens idrottstalanger

Stipendium delas ut till framtidens idrottstalanger

Nominera din kandidat till Länsförsäkringar Jönköpings juniorstipendium.

Länsförsäkringar Jönköping delar, i samarbete med RF-SISU Småland, årligen ut ett stipendium till junioridrottare som utmärkt sig genom sportsliga framgångar och hängivet föreningsengagemang.

Stipendierna har delats ut sedan 1983 och går varje år till lovande idrottare som utmärkt sig inom sin idrott. Två flickor och två pojkar kommer få ta emot en check på 6000 kronor var. Det som tas i beaktning utöver medaljer och framgångar är kamratskap, lojalitet och träningsvilja. För att kunna bli nominerad ska följande kriterier uppfyllas: 

  • Personen i fråga ska vara junior vilket kan variera i åldersspann inom olika idrotter.
  • Personen ska representera en idrottsförening i Jönköpings län.
  • Idrotten ska finnas med som idrott betraktad hos Riksidrottsförbundet.
  • Den idrottsliga prestationen ska ha ägt rum under föregående kalenderår – för 2022 års stipendium ska alltså prestationen ha ägt rum under 2021.

Prisutdelning

Länsförsäkringar Jönköpings juniorstipendium kommer detta året att delas ut den 2 mars 2022 i samband med en HV71 match på Husqvarna Garden i Jönköping. 

Nominera en lovande junioridrottare

På Länsförsäkringar Jönköpings hemsida kan ni som förening och du som privatperson nominera en lovande junioridrottare som är aktiv i en idrottsförening i Jönköpings län, klicka här för att komma till formuläret. Är det en idrottsförening som är avsändare till nomineringen så ska namn, e-postadress och telefonnummer till ordförande anges. Sista nomineringsdag är den 31 januari 2022.