Hem / Våra nyheter / Parasportstipendium till Benny Jonsson i Kalmar FF

Parasportstipendium till Benny Jonsson i Kalmar FF

Stipendiefonden är till för stöd till Parasportverksamhet i Kalmar län. Stipendiet som delas ut är en gåva från Föreningen Regionlabbet för idrott och hälsa. 2021 års stipendiat är Benny Jonsson som bedriver ett parasportlag i fotboll i Kalmar FF.

Priset, som delas ut i samverkan med RF-SISU Småland och Parasport Småland, går till såväl enskilda utövare som ideella föreningar i Kalmar län som har utmärkt sig särskilt under året eller som har visioner för framtiden. Stipendiet är på 15 000 kr och delas ut årligen mellan 2021–2030 för att stödja och stimulera utvecklingen av parasportverksamhet.   

2021 års stipendiat är Benny Jonsson, en engagerad eldsjäl och sammanhållande ledare i Kalmar FF som idag bedriver ett parasportslag i fotboll sedan 3,5 år tillbaka. Han har ordnat cuper, sett till så att de aktiva fått åka på olika arrangemang, exempelvis Gotlandscupen där ett 20-tal fotbollsspelare deltog. Benny är lösningsorienterad och ser till att hitta finansiering till sina fotbollsspelare så alla kan vara med utan kostnader. Han ser till så att de aktiva får prova på flera olika idrottsaktiviteter. Men han ser även till så att de får testa på andra aktiviteter utöver idrottsaktiviteter för att stärka den sociala gemenskapen i gruppen, exempelvis gå på afterwork och delta i friluftsaktiviteter med mera. 

Stipendiet kommer att delas ut den 22 maj på Guldfågeln Arena när Kalmar FF spelar hemmamatch mot Djurgården.

Gratttis Benny!

Foto: Janet de Kriek