Hem / Våra nyheter / Nyhetslista / Lyckat Idrottsforum i Oskarshamn

Lyckat Idrottsforum i Oskarshamn

Idrottsforum är den goda dialogen om den lokala idrotten. I slutet av maj möttes föreningar, Oskarshamns kommun och RF-SISU Småland för att samtala om hur idrotten mår.

Att mötas och samtala är oftast en god väg framåt. RF-SISU Småland bjöd i samverkan med Oskarshamns kommun in till en kväll med fokus på idrottens mående idag och framöver med anledning av covid-19 och pandemin. Idrottsforum genomfördes digitalt. 26 föreningar deltog och Oskarshamns fritidschef Daniel Stenberg var nöjd efteråt.

- En helt otrolig intressant och givande kväll. Man blir stolt och glad av att se det engagemang som finns, trots den tuffa tid som har varit för vårt föreningsliv.

Under kvällen informerade både kommunen och RF-SISU Småland om hur pandemin påverkar, och vilka insatser som görs för att stötta föreningsidrotten. De lokala föreningarna SOK Viljan, Oskarshamns Ridklubb och Wild Kingdom Cheer berättade hur de ställt om sin verksamhet under pandemin. Här fick deltagarna fler goda tips.

Eva Häll, som är ordförande i Oskarshamns ridklubb, gillar att utbyta tankar och erfarenheter och andra idrotter:

- Jag tyckte att Idrottsforum Oskarshamn var både nyttigt och viktigt. Det är bra att träffas och höra hur andra har det och hur de hanterar olika situationer. Vi har så mycket att lära av varandra.

Idrottsforum Oskarshamn avslutades erfarenhetsutbyte i mindre grupper mellan idrottsföreningar.

- Jag tycker också det blev väldigt lyckat, och jag hoppas vi kan arrangera fler Idrottsforum i Oskarshamn i framtiden, säger idrottskonsulent Albin Borg.

I år medverkar RF-SISU Småland i genomförandet av Idrottforum även i Jönköping, Kalmar och Växjö. Alltid tillsammans med respektive kommun, och alltid under rubriken ”tillsammans gör vi idrotten starkare”.