Hem / Våra nyheter / Nyhetslista / 50 skolor i Småland deltar på Idrottens dag!

50 skolor i Småland deltar på Idrottens dag!

På fredag får 7 500 elever i Småland chansen att testa olika idrotter under Idrottens dag. – Vi är glada över att så många skolor är med och arrangerar, säger Cecilia Wilhelmsson, på RF-SISU Småland.

Idrottens dag ska inspirera till rörelse och lyfta upp frågan om fysisk aktivitet på agendan. Därför vill vi att så många barn som möjligt, under samma dag, ska delta i minst 120 minuters fysisk aktivitet.

Skolorna som deltar i Idrottens dag arbetar med Rörelsesatsning i skolan tillsammans med RF-SISU-Småland och lokala idrottsföreningar.

– I Småland har vi många rörelsecoacher på skolorna, som gör ett fint planeringsarbete. 2021 når vi ut med Idrottens dag till fler än elever än tidigare, säger en förväntansfull Cecilia Wilhelmsson, som är samordnare för Idrottens dag i Småland.

Närmare 50 skolor, spridda över Smålands tre län, deltar på Idrottens dag på fredag (24/9).

– Måste jag lyfta fram en skola så är Alvesta Särskola (Capellaskolan) ett bra exempel på hur ett bra samarbete med skolorna fungerar. Skolans utbildade rörelsecoacher har gjort ett utmärkt planeringsarbete, och tillsammans med flera idrottsföreningar kan eleverna se fram mot en intressant och rolig dag, fortsätter Cecilia Wilhelmsson.

Riksidrottsförbundet är huvudarrangör av Idrottens dag tillsammans med samtliga 19 RF-SISU distrikt och lokala idrottsföreningar. Idrottens dag är också en del av European School Sports Day, som genomförs tillsammans med skolbarn över hela Europa, och EU:s satsning European Week of Sport. I år deltar över 40 länder, med det gemensamma budskapet #BeActive.

Mer information

Frågor och svar om Idrottens dag (pdf)

Mer om Idrottens dag (länk)

Mer om Rörelsesatsningen i skolan (länk)