Hem / Våra nyheter / Speciella tider för Anderstorps SK

Speciella tider för Anderstorps SK

Det är med blandade känslor som Anderstorps SK ska spela allsvensk handboll igen. På eget initiativ hjälper nu herrlagets spelare till under coronakrisen.

ASK:s säsong i division 1 blev minst sagt speciell. Bortsett från seriesuveränen Vinslöv har laget gått som tåget i serien och med ett par omgångar kvar av seriespelet säkrades också kvalplatsen till allsvenskan.  
– Framför allt har målvakts- och försvarsspelet fungerat, sedan har vi spelat mycket på våra kontringar. Det var nog väldigt längesen det spelades så här snabb handboll i Anderstorp, säger Charlie Aronsson, ASK:s lagkapten. 

Men säsongen fick ett abrupt slut med tanke på coronavirusets spridning. Kvalspelet ställdes in - men nästa säsong ska ändå ASK spela i allsvenskan.  
– Då det blev en vakant plats i allsvenskan stod det mellan oss och Tumba som blev tvåa i den andra division 1-serien. Vi fick platsen efter fler gjorda mål i seriespelet, säger Charlie Aronsson, som själv är något kluven till sättet avancemanget säkrades. 
– Självklart är vi glada över att få spela i allsvenskan igen, men helst skulle vi ha velat genomföra kvalet och visat var vi hör hemma på sportsliga grunder.  

Charlie Aronsson, som nyligen skrev på ett nytt kontrakt med ASK, var också en av initiativtagarna till att klubben nu gör en insats för personer i riskgruppen. 
– När säsongen avbröts kände vi i laget att vi ville göra något för att hjälpa till, berättar Charlie Aronsson.  

I samarbete med ICA och Coop, som också är sponsorer till ASK, hjälper spelarna till med utkörning av matvaror till personer i riskgruppen.  
– De som vill ha hjälp med att handla hör av sig till mig och så kör vi ut varorna så snart som möjligt, oftast samma dag. ASK står för bensinen, säger ASK:s lagkapten.  
– Anderstorp är ett litet samhälle så det är viktigt att alla hjälps åt. Vi har inte satt något slutdatum utan kör på tills vidare.  

Laget har nyligen dragit igång försäsongsträningen för att förbereda sig för spel i allsvenskan.  
– Vi har ju åkt upp och ner mellan allsvenskan och division 1, har kanske varit lite för bra för ettan men för dåliga för allsvenskan. Ambitionen är att hitta en stabilitet, säger Charlie Aronsson.

(Foto: Bildbyrån)