Hem / Våra nyheter / Projektstöd gav Växjö Judoklubb ett uppsving

Projektstöd gav Växjö Judoklubb ett uppsving

När det såg som tuffast ut flyttade Växjö Judoklubb ut träningarna. – Träningen har till och med gjort så att vi har fått tillbaka gamla medlemmar, säger ordföranden Peder Horn.

Coronapandemin har slagit hårt mot många föreningar. För att kunna hålla igång verksamheten var Växjö Judoklubb en av föreningarna som ansökte om projektstöd hos RF-SISU Småland.
– Vi fick bidrag så att vi kunde köpa in träningsredskap anpassade för utomhusträningar. Det var ett ganska stort steg för våra tränare att flytta ut träningarna, men det har verkligen gått bra, säger Peder Horn.

Klubben tänkte dessutom om i träningsgrupperna och blandade kampsportare i alla åldrar - något som också har gjort att Växjö Judoklubb har fått en ännu bättre sammanhållning.
– På de första träningarna var det bara en handfull utövare, men sedan kom det fler och fler. De sista veckorna var vi cirka 25 personer vid varje träningspass, berättar klubbens ordförande som också är extra belåten med att flera tidigare medlemmar har hittat tillbaka till föreningen.
– Framför allt är det de äldre tonåringarna som har kommit tillbaka, vilket är fantastiskt roligt.

Trots flera inställda tävlingar under 2020 ser Peder Horn positivt på framtiden för klubben.
– Vi har så klart tappat en del, men det är inte så att vi inte kommer att överleva. Jag skulle säga att vi, trots läget, är en ganska välmående förening.

Är det aktuellt att fortsätta med utomhusträningen?

– Det hoppas jag absolut, det är vad vi siktar på även om vi nu har börjat flytta in verksamheten igen. Dessutom gör det ju att vi kan förlänga vår säsong, säger Peder Horn.

Mer information:
Vill din förening också söka projektstöd för att öka möjligheterna till aktivitet under pågående restriktioner, läs mer här.