Hem / Våra nyheter / Prekärt läge för Färjestaden GoIF

Prekärt läge för Färjestaden GoIF

Med anledning av coronapandemin har många cuper, tävlingar och evenemang fått ställas in. Fotbollsturneringen ICA Öland Cup är inget undantag – och det slår hårt mot arrangören Färjestaden GoIF.

- Vi har försökt att avvakta in i det sista, men tyvärr måste vi ställa in. Med tanke på hur läget fortfarande är går det förstås inte att få ihop det, hur mycket vi än har velat, säger Håkan Lindqvist, styrelseledamot och ansvarig för herrsektionen i Färjestaden GoIF.

För många ungdomar är ICA Öland Cup sommarlovets höjdpunkt. Ett tillfälle som är lika mycket fest som idrott.
- Det är oerhört tråkigt, inte minst för alla lag som var inställda på att vara med. I år var det tänkt att 32 pojklag och 24 flicklag skulle ha varit med, säger Håkan Lindqvist.

Nu när ICA Öland Cup ställs in för att minska risken att sprida coronaviruset, så påverkar det klubbens ekonomi - ordentligt.
- Bara på den här turneringen tappar vi cirka 600 000 kronor i intäkter, det är vår klart största intäktskälla. På hela året räknar vi med att tappa 750 000 kronor, vilket betyder att vi riskerar att bli av med vår enda vaktmästare - och i så fall skulle det slå otroligt hårt mot föreningen. Då fallerar ju liksom alltihop, säger Håkan Lindqvist, som är bekymrad över klubbens framtid.
- Vi har vår marknad som också ställdes in och där tappar vi runt 70 000 kronor. Vi är ju även med och arrangerar Ironman i Kalmar

Kan ni hitta andra lösningar trots de inställda evenemangen?
- Vi har sålt bingolotter, men det ger ju inte de pengarna. Vi håller på att titta framåt och planerar för att arrangera någon annan cup i mindre format, men nu hoppas vi bara att vi kan överleva det här året, säger Håkan Lindqvist.


Fakta: Fotboll i Småland

Fotbollen i Småland organiseras av Smålands Fotbollförbund
Antal föreningar: 338
Antal kommuner med fotbollsföreningar i Småland: 33 (av 33)