Hem / Våra nyheter / Ny klubbstuga ger liv i Jönköpings Tennisklubb

Ny klubbstuga ger liv i Jönköpings Tennisklubb

Jönköpings TK är en förening på frammarsch. Via ett anläggningsstöd från RF-SISU Småland har klubben kunnat bygga en klubbstuga. – Den gör att ungdomarna kan komma hit och hänga medan de väntar på träningen, säger sportchefen Nicolas Leiva Martinez.

Vinjett: Anläggningsstöd

Det lyser om Jönköpings TK:s sportchef som är full gång med att coacha några ungdomar på en av utomhusplanerna vid Racketcentrum i Jönköping.
Tillsammans med den tidigare ordföranden Håkan Carebro (numera styrelseledamot) förklarar han att klubben, trots ett tufft år på många sätt, ändå mår bra.
– Under mina år här har det nog aldrig varit så här mycket aktivitet i föreningen som det är nu.Vi har försökt att jobba långsiktigt även om många tävlingar har blivit inställda på grund av coronapandemin, säger Nicolas.
– Jag har följt klubbens utveckling de senaste tio åren och det är väldigt glädjande att se hur klubben har utvecklats, tillägger Håkan Carebro. 

En av framgångsfaktorerna är att klubben har kunnat bygga en klubbstuga vid utomhusbanorna. Via bidrag från RF-SISU Småland stod den klar under 2019. En tillbyggnad av ett trädäck under 2020 har nu gjort stugan komplett.
– Om våra ungdomar kommer direkt från skolan har de fått sitta inne i hotellreceptionen. Den här stugan gör mycket för sammanhållningen i hela föreningen och tanken är att den också ska användas i anslutning till våra tävlingar, säger Håkan Carebro.
– Det blir en fin samlingspunkt för verksamheten, säger Nicolas Leiva Martinez.

Det händer även mycket på träningsfronten i Jönköpings TK. Den senaste nyheten är att Rikard Allgurin - med spelar- och tränarmeriter på internationell nivå - har kommit hem till sin moderklubb.
– Att vi får ha Rikard hos oss är få förunnat. Med all den kunskap och erfarenhet han har samlat på sig kommer det att hjälpa hela föreningen att ta steg framåt, menar Nicolas Leiva Martinez och förklarar att klubben även har tänkt om i upplägget kring sina träningsgrupper.
– Vi vill vara en inkluderande förening där våra medlemmar själva bestämmer vilken nivå de vill träna på. Om någon vill göra en elitsatsning ska man få möjlighet till det. På så sätt hoppas vi att vi kan behålla våra ungdomar.

Läs mer om RF-SISU Smålands anläggningsstöd

Bild: Jönköpings TK:s nya klubbstuga.

Foton
Över: Nicolas Leiva Martinez och Håkan Carebro, Jönköpings Tennisklubb.
Under: Tennisklubbens nya klubbstuga, vid Racketcentrum I Jönköping.