Hem / Våra nyheter / Nya möjligheter för Korpen Nybro

Nya möjligheter för Korpen Nybro

Sedan många år har Korpen Nybro arrangerat utomhus-SM i kubb.
Tack vare en uppfräschning av lokalerna inomhus hoppas föreningen att verksamheten kan ta ännu ett kliv.

Men när Towe Danielsson, sektionsansvarig i Korpen Nybro, blickar tillbaka på 2020 har det varit allt annat än muntra miner, inte minst i våras.
– Coronapandemin har ju slagit hårt mot många verksamheter och vi är inget undantag där. Vi hade ju lokaler som stod tomma i flera månader och inga inkomster, säger Towe Danielsson, som är en av flera som arbetar ideellt inom Korpen Nybro.
Vanligtvis har föreningen olika verksamheter inom kubb, både för funktionshindrade, pensionärer och seriespelare.
– Totalt har vi cirka 150 aktiva kubbspelare hos oss, vilket är fantastiskt, säger Towe Danielsson.

I och med att tävlingarna har fått ställas in på grund av coronapandemin fick Korpen Nybro ställa om i tanken och tack vare hårt ideellt arbete - samt en del bidrag - har nu inomhushallen för kubbspel fått en ordentlig uppfräschning.
Fem banor har blivit fyra, måtten på dem är nu tävlingsanpassade till skillnad från tidigare och banorna har fått ett nytt underlag.
– Tidigare hade vi heltäckningsmattor på banorna inomhus, men nu har vi lagt konstgräs, tack vare bidrag från kommunen. Dessutom har vi målat om och isolerat på ett bättre sätt, säger Towe Danielsson.
I början av oktober hade Korpen Nybro invigning av den ”nya” inomhushallen, som dessutom är Sveriges största kubbarena.

Vad betyder den här renoveringen för framtiden?
– Framför allt att de som spelar även kan göra det på riktigt under inomhussäsongen. Vi har även ett 25-årsfirande av kubbföreningen framför oss och då vore det så klart fantastiskt att arrangera inomhus-SM, säger Towe Danielsson.