Hem / Våra nyheter / Nu kan idrottsföreningar söka kompensationsstöd!

Nu kan idrottsföreningar söka kompensationsstöd!

Regeringen har avsatt 1 miljard kronor som stöd till idrotten för andra halvåret 2020. Idag (15/10) öppnar ansökan för föreningar och förbund.

Riksidrottsförbundet fördelar regeringens kompensationsstöd om 1 miljard kronor för resten av 2020 i två omgångar. Syftet med kompensationsstödet är att ge idrottsföreningar förutsättningar att överleva och fortsatt kunna bedriva idrottsverksamhet och evenemang. Särskilt viktigt är att värna idrottsverksamhet och evenemang som bedrivs för och till förmån för barn- och ungdomsidrotten. Regelverket är i stort detsamma jämfört med i våras.

Den 15 oktober öppnar ansökan för omgång 1, som omfattar kvartal 3 (juli-september). Idrottsföreningar kan ansöka om kompensation för förlorade intäkter eller merkostnader för föreningen under den aktuella perioden (kvartal 3, juli-september). Det samlade beloppet måste uppgå till minst 10 000 kr. Preliminärt tas besluta om stödet den 16 november. Ansökan sker via Idrottsmedel i IdrottOnline.

Ansökningsomgång 2, som avser ekonomiska förluster för kvartal 4 (oktober-december), öppnar i mitten av januari (datum ej satt).

På Riksidrottsförbundets hemsida beskrivs vilka principer som gäller för kompensationsstödet. Där finns även information om hur ansökan ska fyllas i.

Stöd till Smålands idrottsföreningar

RF-SISU Småland stöttar föreningar kring ansökan om kompensationsstöd. Kontakta föreningens idrottskonsulent om du har frågor.

Under veckan genomfördes en digital informationsträff kring kompensationsstöd, hösten 2020. Du kan titta på den i efterhand.

Riksidrottsförbundet har även gjort en instruktionsfilm om hur ansökan går till. Den kan du se här.