Hem / Våra nyheter / Nu heter vi RF-SISU Småland

Nu heter vi RF-SISU Småland

Vi har fått ett nytt namn, en ny webbplats och en ny logotyp. Men annars är det mesta sig likt. Våra två uppdrag är fortsatt idrott och folkbildning. Skillnaden är att vi gör arbetet i en och samma organisation.

- Namnbytet förtydligar vilka vi är och stärker kopplingen till Riksidrottsförbundet och SISU. För oss i Småland blir förändringen liten, då distriktsförbundet och SISU Idrottsutbildarna arbetat under samma varumärke under drygt 20 år. Allt är som vanligt, fast lite enklare, säger distriktsidrottschef Rickard Strandberg.

RF-SISU Småland är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna regionalt i Småland, ett av 19 RF-SISU distrikt i landet. Organisationen har två tydliga uppdrag, idrott och folkbildning.

- Vi erbjuder folkbildning i idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas. Möten där samtal och erfarenhetsutbyten sätter idéer i rörelse som leder till förändring och utveckling både för individen och hela föreningen, fortsätter Rickard Strandberg när han beskriver RF-SISU Småland uppdrag som idrottsrörelsens studieförbund.

- Idrottsuppdraget handlar om att stödja, leda och företräda idrottsrörelsen i Småland. Vi jobbar för att skapa bra förutsättningar för idrottsföreningar och förbund att utvecklas, så att fler både kan och vill idrotta i förening hela livet, säger Rickard.

Den största och mest märkbara förändringen är att samtliga distrikt byter logotype, grafisk profil och får nya hemsidor den 15 januari.

- Allt känns nytt och fräscht och våra idrottskonsulenter är laddade för 2020. Vi besöker gärna föreningen och berättar om vilket stöd vi kan vara, i stort och smått. Vi mår som bäst när vi kan stödja idrottsföreningarna och dess medlemmar att utvecklas, utifrån deras behov och förutsättningar, säger Rickard.

Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 distrikt har nu i januari alla bytt namn. De tidigare två distriktsorganisationerna har nu blivit en gemensam organisation per distrikt med fortsatt två tydliga uppdrag, idrott och folkbildning.

På riksnivå är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna fortsatt två separata organisationer. Samtidigt som distrikten byter även SISU Idrottsutbildarna logotype och grafisk profil.

Riksidrottsförbundets, SISU Idrottsutbildarnas och RF-SISU distriktens sammanhållna formspråk visar tydligt att organisationerna jobbar tillsammans, för att nå visionen Svensk idrottsrörelse – världens bästa.

Här kan du läsa mer om vad RF-SISU Småland är och vad vi gör.

Vi har nya kontaktuppgifter!

I samband med namnbytet har alla våra medarbetare fått nya e-postadresser.

Följ oss i sociala medier