Hem / Våra nyheter / Klassisk cup ställs in – Vimmerby IF i utsatt läge

Klassisk cup ställs in – Vimmerby IF i utsatt läge

I slutet av juli skulle Vimmerby IF ha arrangerat Bullerby Cup, med tusentals fotbollsspelande killar och tjejer från hela landet. I år är cupen inställd, vilket leder till ett stort ekonomiskt bakslag för arrangören.

Idrottsrörelsen drabbas hårt av restriktionerna som följer av coronapandemin. Det är förbjudet att samla fler än 50 personer på samma ställe - något som Vimmerby IF överstiger varje sommar när Bullerby Cup genomförs. Turneringen har arrangerats varje år sedan 1977, men av förklarliga skäl blir det inget spel 2020. 

- Eftersom cupen skulle ha arrangerats lite senare i sommar har väl många hoppats in i det sista, men tyvärr går det inte. Det är klart att det känns på många sätt, säger David Lindgren, verksamhetsansvarig i Vimmerby IF.

För många ungdomar är Bullerby Cup sommarlovets höjdpunkt.
- Det är otroligt tråkigt, inte minst med tanke på att intresset för cupen är otroligt stort. Många föreningar har hört av sig och har förstås full förståelse för att vi ställer in, säger David Lindgren.

Nu när Bullerby Cup ställs in för att minska risken att sprida coronaviruset, så påverkar det också Vimmerby IF:s ekonomi drastiskt.
- Det är ju den överlägset största intäkten för vår förening och totalt kommer vi att tappa 1,6 miljoner i intäkter. Det har lett till permitteringar, varsel på kansliet och antagligen kommer vi inte att kunna behålla vårt kansli som vi hyr, säger David Lindgren, som förklarar att klubben satsar på att arrangera cupen under vecka 30 nästa år.

- För oss gäller det bara att hålla huvudet så högt som möjligt och överleva det här året. Vi försöker dra in på alla håll och kanter. Det går inte att sitta och vänta heller – vi har behövt ta många snabba beslut gällande ekonomin, men att Bullerby Cup ställs in påverkar oss så klart väldigt mycket.


Fakta: Fotboll i Småland

Fotbollen i Småland organiseras av Smålands Fotbollförbund
Antal föreningar: 338
Antal kommuner med fotbollsföreningar i Småland: 33 (av 33)