Hem / Våra nyheter / Gör ditt eget triathlon - på tre månader

Gör ditt eget triathlon - på tre månader

Västerviksklubben Blackstad IF arrangerar ett speciellt triathlonlopp under coronapandemin. – Vi vill så klart att folk ska fortsätta hålla igång, säger ordföranden Anders Degerman.

“Mitt triathlon” är en tävling där man tävlar mot andra och sig själv. Den som deltar väljer själv vilken disciplin man vill tävla i.  
– Vi har den klassiska iron man-distansen med fyra kilometer simning, 18 mil cykling och 42 kilometer löpning, eller så kan man välja den olympiska distansen som är kortare, förklarar Anders Degerman.  

På föreningens hemsida finns en blankett som de tävlande fyller i under tävlingens gång som pågår mellan 15 maj-15 augusti. 
– Man får lägga upp det precis som man vill, bara man gör det under de här tre månaderna. Det viktigaste är förstås att man genomför det efter sin egen förmåga, säger Anders Degerman.  
– Tanken från början var att arrangera ett lopp med bara löpning, men vi är lyckligt lottade som har en pool intill Blackstads skola så då kom vi på den här idéen.  

Vad har ni fått för respons nu när det närmar sig tävlingsstart? 
– Det har blivit en liten snackis, helt klart. Vi vill så klart att folk ska fortsätta hålla igång och välkomnar deltagare i alla åldrar, säger Anders Degerman.