Hem / Våra nyheter / FB-föreläsning: Matchfixing – ett hot mot svensk idrott

FB-föreläsning: Matchfixing – ett hot mot svensk idrott

Välkommen att lyssna på en föreläsning om matchfixing som vi sänder live på Facebook tisdagen den 15 september kl. 19.00-20.00.

Johan Claesson, Integrity Officer på Svenska Fotbollförbundet, kommer att prata om matchfixing inom svensk idrott och hur Svenska Fotbollförbundet arbetar för att försöka komma till rätta med problematiken.

Matchfixing handlar om att på ett otillåtet sätt förändra eller påverka utgången av en idrottstävling eller del av idrottstävling. Matchfixing sker vanligtvis för att skapa ekonomisk vinning för sig själv eller andra och är nästan alltid vadhållningsrelaterad.

Matchfixing är det största hotet mot hela idrottens integritet och trovärdighet – ett större hot än dopingproblematiken. Det är en företeelse som utgör ett allvarligt angrepp mot idrottens själ, dess idé om fair play och sportsmanship och att alla matcher ska avgöras på sportsliga grunder utan ovidkommande hänsyn.

Om föreläsaren:

Johan är jurist och före detta elitfotbollspelare. Han har arbetat mot matchfixing i sju år, först som samordnare mot matchfixing på Riksidrottsförbundet och sedan ett och ett halvt år tillbaka som Integrity Officer på Svenska Fotbollförbundet.

Klicka här för att komma till vår Facebook-sida.

Anmälan:

Ingen föranmälan krävs

När:

Tisdagen den 15 september, kl. 19.00-20.00

Var:

Digital live-sändning från vår Facebook-sida (@rfsisu.smaland)

För mer information:

Nicklas Wiberg, RF-SISU Småland, tel. 070-508 91 28, This is a mailto link