Hälsa och prestation går hand i hand och kosten har en stor betydelse för hälsan. Med teori och praktiska övningar går vi igenom grundläggande näringslära. Vi går igenom vilken typ av mat som passar innan och efter träning och hur en effektiv måltidsplanering ser ut, med tips på bra frukost och mellanmål. Dessutom tar vi hål på en del myter om mat.
Mål och syfte
Målet med utbildningen är att öka kunskapen gällande kostens betydelse för hälsan och hur prestationsförmågan, i vardagen och vid fysisk aktivitet, kan påverkas med en bra måltidsordning och förnuftiga livsmedelsval.
Innehåll
• Energi och energiinnehåll. Vi går igenom och reder ut begreppen
• Näringsämnen – vilka är de och i vilka livsmedel finns de?
• Måltidsplanering för ökad prestation
• Frukost – varför är den så viktig?
• Mellanmål – tips och exempel på bra mellanmål
• Tallriksmodellen för en idrottare
• Vi tittar på näringsriktig mat kontra skräpmat och godis
Målgrupp
Tränare och ledare.
Utbildningsansvarig
Emma Jonnergård
010-476 57 15
Kallelse
Skickas via e-post, glöm ej ange korrekt e-postadress vid anmälan. Kallelse skickas efter anmälningstidens slut.