Hem / Utbildning/Folkbildning / Sök aktuella utbildningar

Fortsättningsutbildning för tränare (Landskrona)


Vi följer utvecklingen kring Covid-19 och förhåller oss till Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Obs! Ny utbildningsort. Utbildningen kommer gå i Landskrona. 

Fortsättningsutbildningen är en fördjupande tränarutbildning för dig som varit tränare ett tag oavsett vilken idrott och målgrupp du leder. En utbildning som bygger vidare på, fördjupar sig i och lägger till ytterligare ämnen utöver de som ingår i grundutbildning för tränare. 


Mål och syfte
Du får möjlighet att brottas med ditt eget ledarskap. Utveckla arbetssätt för att stärka det så att du kan möta, involvera och anpassa idrottsverksamheten utifrån utövarnas psykiska, fysiska, sociala och idrottsliga förmåga.   
Dessutom får du ökad kunskap kring hur du lägger upp en långsiktig planering och aktivt arbetar med återhämtning och skadeförebyggande träning.  
Tanken är att du efter denna utbildning ska kunna ta på dig rollen som huvudtränare och ansvara för att skapa en verksamhet som engagerar över tid. 

Innehåll
- Du och ditt sammanhang inom idrottsrörelsen. 
- Du och ditt ledarskap. 
- Du och träningen. 
- Du och utövaren 
- En valbar del där du får ett antal områden att välja på. 

Målgrupp
Du som är tränare/ledare får gå utbildningen från det år du fyller 16. 
Dessutom ska du ha genomgått grundutbildning för tränare eller annan likvärdig grundläggande tränarutbildning samt leder barn, ungdomar eller vuxna. 

Omfattning
Omfattar totalt 32–35 utbildningstimmar á 45 minuter varav 15-18 av dem genomförs som egna studier på webb, i det digitala klassrummet och på hemmaplan.
Utbildningen sker i ett varierat lärande: studier via webb, böcker och uppgifter i det digitala klassrummet. Den består också av gemensamma träffar med fokus på fördjupande samtal, erfarenhetsutbyte och praktisk tillämpning.

Utbildningsansvarig 
Emma Jonnergård
This is a mailto link
010-476 57 15

OBS!
Böckerna (Idrottens ledarskap och Idrottens träning) du fick under Grundutbildning för tränare krävs även under denna utbildning, enligt tidigare instruktioner. Kontakta oss om du inte har kvar böckerna eller gått annan motsvarande utbildning och därför inte fått böckerna, så beställer vi till självkostnadspris.


Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus