Kommunfil

Om föreningen närvarorapporterar digitalt i IdrottOnline kan ni ta ut en kommunfil.
Kommunfil kan skickas till de kommuner som kan ta emot en XML-fil. Kontakta din kommun för att höra om möjligheten och eventuellt koppla med föreningens RF-nummer som ni hittar på Föreningsinformation i IdrottOnline. Fråga om rutinen, var filen ska skickas samt vilka datum, som gäller för just er kommun.

 Tänk på att

  • …det tar upp till ett dygn att skapa en kommunfil. Var i god tid innan sista ansökningsdag.
  • …skicka kommunfilen som bifogad-fil. Mottagare kan inte läsa en delad fil.
  • …skicka kommunfilen i XML-format. Spara den fil som skapats. Bifoga denna i mail till kommunen. (Det finns risk om filen öppnas i egen dator och sparas kan det bli i fel format och misslyckas då att läsas in.)
  • …inte registrera längre tid än aktiviteten är då det kan uppstå krockar mot andra föreningar i mottagande system och båda föreningar går miste om bidrag. Detta kommer inte att synas när registrering i IdrottOnline görs utan först när filen laddats upp mot annat system. Kommunen ansvarar generellt inte för dessa krockar utan föreningarna själva.
  • …kolla av krockar i annat system regelbundet för att slippa stress i slutet av perioden.
  • …tänk på vilken aktivitetstyp som redovisas. Vissa kommuner har olika stöd för olika aktivitetstyper.
  • …skicka inte in LOK-stödsansökan innan en felsökningsrapport kommit från annat system eftersom aktiviteterna "låses" i IOL när ansökan skickats.
  • …tänk på att personer utan fullständigt personnummer inte kommer att räknas i aktiviteter som överförs till annat system. Det kommer förhoppningsvis en lösning på detta. Kan detta kompletteras i annat system? Jag tar eventuellt bor denna eller kompletterar effekten det kan få om den personen är avgörande för att aktiviteten blir godkänt i föreningens kommun. Eg vill jag inte belysa detta eftersom det är tråkig effekt på just nyanlända och personer med samordningsnummer.
  • Var i god tid! För att hinna åtgärda eventuella problem i rapporten bör föreningen ha en god tidsmarginal.

Föreningen  (föreningsadministratören i ApN) skickar själv in kommunfilen ,som skapats i IdrottOnline, inloggad i ApN - under Importera fil. Läs mer information om ApN på deras sida.

Skånska kommuner som har ApN och bör kunna ta emot kommunfil:
Bjuv
Båstad
Helsingborg
Hässleholm
Kristianstad
Malmö
Osby
Skurup
Ystad
Ängelholm
Örkelljunga
Östra Göinge

Läs mer om kommunfil på Riksidrottsförbundets sida

Manual för kommunfil 

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus