Hem / Bidrag och stöd / IdrottOnline / Hemsida flytt / Stensäters RF flyttar hemsida - häng med i bloggen!

Stensäters RF flyttar hemsida - häng med i bloggen!

Avsnitt 1 – Hjälp var ska vi börja?  

Hejsan alla idrottsföreningar i Skåne!  
Fr om 1 januari 2023 försvinner våra kära IdrottOnline-hemsidor och vi behöver nu bygga en ny hemsida med allt vad det innebär.  
Jag heter Emma och utöver mitt jobb som administratör på RF-SISU Skåne så är jag även aktiv i ryttarföreningen jag och min son, William rider hos. Som webbansvarig i Stensäters Ryttarförening blir det säkert jag som får äran att hantera bytet av hemsidan och tänkte låta er få hänga på!  

Kanske är ni lika frågande som jag – var ska vi börja?  
Ja, det är inte helt lätt. Det finns ett hav av lösningar där ute och en hel del begrepp (och säkert fallgropar) att ha koll på.  

Idag innehåller vår hemsida lite olika takmenyer samt lite undersidor, vi har inte jobbat så aktivt med vår sida och det finns en del att göra men vi har så många underbara ”gamla” bilder som vi alltid blir glada av att se och dessa vill vi behålla.  
Som ni hör har vi inte kommit jättelångt i vår process men är otroligt taggade på att komma i gång. 

De frågor som just nu är störst för oss är; Vad är en domän och har vi en sådan? Vad är ett webbhotell och behöver vi detta? Hur väljer vi hemsidelösning? Vilken prisklass är rimlig? Vi vill helst inte lägga massa pengar på hemsidan, vi vill inte heller att det ska ta för mycket tid. Den ideella tiden är redan begränsad och därför vill vi att det ska gå snabb och smidigt.  

Så var börjar vi?  
I vårt fall har vi börjat med att sätta ihop en liten grupp som ska jobba med detta, vi har börjat med att titta på vad som är bra med vår hemsida idag och vad vi vill förbättra. Vi har bokat upp ett möte med styrelsen för att få godkänt att driva flytten. Vi har insett att detta kommer att ta en del tid innan själv byggandet är i gång så medskicket från detta första blogginlägg är att börja!  

Vad är syftet med vår hemsida? Hur mycket behöver/vill vi ha där? Vem riktar den sig till? Vi listar vilka frågor vi har och försöker att utgå från dessa och göra en tidsplan. Här finns ett bra lärgruppsmaterial som kan vara till hjälp – Lärgruppsmaterial, byte av hemsida. 

Jag kommer löpande, som mål varannan fredag, att uppdatera kring vår resa med ett nytt blogginlägg. Jag hoppas att jag kan inspirera och framför allt att hitta fallgroparna så att andra slipper.  
Häng på! 

 //Emma