Hem / Bidrag och stöd / IdrottOnline / Hemsida flytt / Emmas Blogg / Avsnitt 9 - Hänt (eller inte hänt) under sommaren.

Avsnitt 9 - Hänt (eller inte hänt) under sommaren.

Hejsan! 
Nu är jag och bloggen tillbaka efter semestern och ser fram emot höstens utmaningar.

Hemsidan ska på allvar börja byggas upp på nytt. Innan sommaren hade jag stora planer på att testa runt, lära känna Wordpress och att skapa en grund till vår nya sida men soliga dagar, stallhäng, föreningsadministration och annat roligt kom emellan allt för ofta.  


Helt bortkopplad från hemsidan har dock inte varit. Första delen av sommaren tittade jag en del på ”Moderskeppet”, gratis webutbildning som jag refererat till i tidigare inlägg. Då jag inte riktigt tog mig tid att följa min plan, att titta på ett avsnitt och sedan test direkt, så inser jag nu att jag nog får se om vissa delar. RF-SISU Skåne fortfarande platser kvar till ”Wordpress grund” – Malmö 30/8 om du vill gå en fysisk utbildning. 


Arbetet mot ny hemsida har jag tidigt sett på som två projekt; bygga ny sida och rensa/uppdatera information och bilder på den nuvarande. I det första projektet funderar jag just nu kring i typsnitt och färg. Jag vill att det ska se enhetligt ut och att det är genomgående färgtema samtidigt som jag gärna vill jobba med vår profilfärg som är marinblå. Jag vill testa runt lite till och framför allt hitta rätt knappar och inställningar innan jag vågar visa upp några fler bilder.  


Det andra projektet börjar kännas ganska klart. På vår nuvarande sida har vi nu fått koll på texterna och har läst igenom dessa och uppdaterat informationen så att den är aktuell och redo att flytta över. Vi har en del dokument och framför allt många fina bilder som vi inte vill förlora även om vi kanske inte alltid vill ha dem synliga på vår nya sida.  
Hur får vi med oss detta? Behöver vi hitta och ladda ner allt, en sak i taget på en dator och sedan ladda upp igen alternativt arkivera det vi inte laddar upp? Eller finns det redan en smidig lösning?  


Det visade sig snabbt att detta är jättelätt, så testa gärna själv (se stegen i bilden). När filerna är nerladdade kommer de som zipade filer, välj en mapp att spara dessa i och välj extrahera alla.  
För oss är bilderna och dokumenten det viktiga och därför det är dessa vi vill vara säkra på att vi har kvar efter att IdrottOnline-sidorna stängs ner. Skönt att få detta fixat, nu börjar vi bli redo att börja bygga nytt på riktigt. Häng med! 

blogg emma.jpg